USR si PNL cer instituirea unei comisii de ancheta parlamentara privind rectificarea bugetara pozitiva efectuata de guvernul Dancila, in noiembrie 2018, se arata intr-un comunicat al Uniunii Salvati Romania.

"Dorim sa aflam cum Ministerul de Finante a facut, in noiembrie 2018, o rectificare de buget POZITIVA, cand datele economice arata ca singura varianta de rectificare bugetara era in MINUS.

Cosmetizarea datelor economice ale unui stat este o chestiune penala, chiar daca juristii PSD-ALDE au incercat sa-i absove de raspunderea ce le revine pe cei care au semnat pe ele. Noi vrem sa stim datele reale ale economiei romanesti, cat de mare este dezastrul in care ne-au tarat Dragnea-Valcov-Teodorovici si care sunt resorturile care-i determina pe acestia sa aduca Romania in prag de catastrofa economica. Aritmetica are un mare pacat: pana la urma, undeva, cifrele nu se aduna, indiferent de cat de creativa este contabilitatea pe care ne-o propun Valcov si Teodorovici. Faptul ca deficitul din proiectul de buget pe 2019 aprobat in guvern a crescut, peste noapte, cu 1,3 miliarde de lei ofera inca un indiciu ca guvernul Dancila opereaza cu cifre masluite" spune Adrian Wiener (foto), senator USR de Arad, potrivit Digi24.

USR considera ca intarzierea prezentarii bugetului de stat pe 2019 are directa legatura cu masluirea datelor economice din rectificarea bugetara din noiembrie 2018.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.