Deputatul PNL, Robert Sighiartau, sustine ca Senatorii PSD-ALDE-UDMR au votat impotriva dublarii alocatiei pentru copii si indexarii alocatiei cu rata inflatiei. Senatorii PSD-ALDE-UDMR au votat cu cinism impotriva copiilor.

"Masurile propuse de PNL vizeaza repararea unei nedreptati, o crestere a alocatiei la un nivel cat de cat acceptabil. Am urmarit si declaratiile presedintelui PSD si al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, care a anuntat ca exista bani in buget, insa votul de la Senat arata foarte limpede ca PSD-ALDE-UDMR se opun acestor masuri. Senatorii au votat cu cinism impotriva copiilor, fara niciun argument. Au tacut si au votat pe furis.

La aceasta se adauga si minciuna din programul de guvernare, unde scrie clar ca alocatiile vor creste din ianuarie 2018. Suntem in februarie 2019. Este inadmisibil sa nu recunoastem ca alocatiile pentru milioanele de copii sunt o prioritate.

Astazi suntem intr-o noua etapa si consider ca bugetul trebuie asezat pe prioritati. Copiii Romaniei merita o alocatie decenta. Fondurile pentru dublarea alocatiei si indexarea ei cu rata inflatiei trebuie prevazute clar in bugetul pe 2019. Suntem la coada clasamentului din Uniunea Europeana in privinta cuantumului alocatiei. Foarte multe tari aloca peste 100 de euro, iar in Romania alocatia pentru copii nu depaseste 18 euro. Mai mult, in ultimii patru ani, puterea de cumparare a scazut considerabil, iar suma de 84 lei din 2015 nu este aceeasi cu cea din 2019. In fapt, valoarea si cuantumul real al alocatiei copiilor au scazut.

Cred ca primul program pentru familii trebuie sa fie acesta, fiindca ii vizeaza pe toti copiii din Romania si este unul activ, unul social si unul necesar.

Ma astept ca actuala majoritate sa ia serios in calcul proiectele pe care le-am depus, iar votul din Senat sa ramana un accident nefericit. Fiecare parlamentar este responsabil fata de mamele si familiile cu copii care i-au trimis in Parlament.

Voi depune maine, la Camera Deputatilor, un amendament la buget, pentru ca alocatia copiilor sa creasca. O masura activa, o investitie in viitorul Romaniei, copiii nostri", a spus deputatul PNL, potrivit Stiripesurse.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.