Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca unul dintre pilonii pe care se va baza bugetul din 2019 il reprezinta investitiile, care vor fi asigurate atat la nivel national, cat si la nivel local.

"In 2019, unul din pilonii pe care se va baza bugetul vor fi investitiile, atat la nivel national, cat si local. I-am cerut ministrului de Finante sa mai faca o simulare pe bugetele locale pentru a fi sigur ca niciun consiliu judetean nu va fi in situatia in care sa nu aiba mai multi bani decat pana acum", a declarat Dragnea, duminica, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, incepand cu acest an, se doreste incheierea perioadei 'negre' in care s-a aflat administratia locala din cauza subfinantarii si ca cel putin 20% din bugetele locale sa se duca in investitii, ceea ce ar insemna, in urmatoarea perioada, cinci miliarde de euro in fiecare an investiti, astfel incat "in cinci-sase ani satul romanesc sa arate mai frumos decat in vestul Europei".

"In acest an vrem sa se incheie toata perioada de ani negri de mult timp in care adminstratia locala a fost subfinantata. Noi am avut ca obiective, obiectiv important sa scoatem satul romanesc din noroi. Programul National de Dezvoltare Locala asta a avut ca principal obiectiv si lucrurile se intampla bine in cadrul acestui program si oamenii in special din satele romanesti si din orasele mici si nu numai incep sa vada cum s-a ridicat nivelul de civilizatie de acolo si de acces la civilizatie, la conditii civilizate de trai. (...) Guvernul, prin proiectul de buget, si Parlamentul ulterior le vor aloca bani sume indestulatoare pentru administratia locala, in asa fel incat dezvoltarea comunitatilor locale sa fie unul dintre obiectivele majore nu numai al acestei guvernari, cat si pentru guvernarile ulterioare", a spus Dragnea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.