USR nu şi-a atins scopul privind căderea Guvernului, dar va continua eforturile pentru atingerea acestui obiectiv de care România are nevoie, a declarat joi preşedintele Uniunii, deputatul Dan Barna.

"Nu ne-am atins scopul, scopul fiind ca acest Guvern Dancila -Dragnea care sugruma Romania sa plece, nu ni l-am atins fapt pentru care vom continua cu fiecare zi si fiecare ora eforturile in acest obiectiv de care Romania are nevoie. Este un pas care nu a iesit cum ne-am dorit. USR si opozitia a depus toate eforturile pentru a ajunge la acest rezultat, se pare ca au fost insuficiente si este un lucru franc sa recunoastem acest lucru. Data viitoare o sa fim si mai convingatori in ceea ce priveste destructurarea acestei majoritati a penalilor pe care Liviu Dragnea o controleaza", a afirmat Dan Barna, dupa ce motiunea de cenzura a fost respinsa de Parlament.

Potrivit acestuia, respingerea motiunii arata cat de putin a fost construit in Romani in ultimii 29 de ani

"Motiunea de cenzura nu a intrunit numarul necesar de voturi - a fost 161, undeva sub numarul de semnaturi initiale. Asta arata ca de fapt in 29 de ani am construit foarte putin in Romania si in momentele de criza. De fapt in acesti 29 de ani doar am spoit tara si in momentele de criza vedem cat de departe se poate ajunge. Indiferent cat de dramatica este situatia, vedem ca practic am aruncat la gunoi 12% din capitalizarea bursiera de un ministru de finante paiata, tinut de sfori doi condamnati penal tocmai pentru furt de bani publici", a adaugat Barna, potrivit Agerpres.

El a anuntat ca Opozitia va continua lupta, sustinand ca este necesara "crearea de alternative mai numeroase si mai consistente".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.