Liderul PNL, Ludovic Orban, a spus ca este „o alta prostie a Guvernului” sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la faptul ca presedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie in cazul remanieilor.
"O alta prostie a Guvernului. Exista o pronuntare a Curtii Constitutionale legata de schimbarea ministrilor, de procedura de schimbare a ministrilor, pe speta Norica Nicolai, iar acolo Curtea Constitutionala a dat dreptul presedintelui sa refuze un ministru. Noi ne aflam in momentul de fata la prima nominalizare, pentru ca nominalizarile anterioare nu puteau fi facute de premier din cauza faptului ca posturile de ministri nu erau vacante la Dezvoltare si la Transporturi, deci presedintele are dreptul sa respinga aceste doua nominalizari pentru Dezvoltare si Transporturi.

Si chiar mi s-ar parea ca presedintele ar avea suficiente argumente pentru a respinge acesti candidati, urmand, dupa aceea, sa nominalizeze premierul, in cazul respingerii, alti doi candidati. (...) Practic, exista o autoritate de lucru judecat, exista o decizie a Curtii Constitutionale care s-a pronuntat pe speta ast
a", a declarat Orban, potrivit dcnews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.