Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat marti ca, la Comisia pentru munca din Senat, nu s-a inregistrat niciun vot impotriva proiectului de lege privind sistemul public de pensii, pentru ca nu isi poate ''inchipui'' cum ar putea sa existe un parlamentar care sa se opuna dublarii pensiilor.

"Daca ati vazut, nu a fost niciun vot impotriva legii, pentru ca nici nu imi inchipui cum ar putea sa existe un parlamentar care sa se opuna dublarii pensiilor", a declarat Lia Olguta Vasilescu, dupa raportul favorabil pe acest proiect dat in Comisia pentru munca, ea subliniind ca sunt bani pentru majorarile de pensii. "Din moment ce avem avizul Ministerului de Finante, sigur, da", a sustinut ministrul.

Ea a confirmat ca a discutat despre acest proiect, impreuna cu presedintele comisiei, in biroul liderului PSD, Liviu Dragnea.

"Am discutat despre acest proiect, am discutat si cu colegii de la UDMR pentru sustinerea proiectului de lege, dar asa cum spun nu cred ca exista vreun parlamentar care sa voteze impotriva. Abtineri, ca asa se intampla cand nu au idei si un alt proiect pe care sa il puna pe masa, dar mi-e greu sa cred ca cineva va vota impotriva acestui proiect de lege", a precizat ministrul Muncii.

Cat despre obiectiile aduse proiectului de act normativ, Lia Olguta Vasilescu a afirmat ca sunt "aceleasi critici mincinoase".

"Aceleasi critici mincinoase. De data asta, fiind de fata, am putut sa am o reactie. Numai daca ne gandim la faptul ca am preluat punctul de pensie la 871 de lei, cand am venit la guvernare, l-am adus la 1.100, matematic, asa cum scrie in programul de guvernare, si pana in 2020, deci in interiorul mandatului nostru, ajunge la 1.775. Doar de aici vedem o dublare a pensiilor. Ce se intampla in 2021, cand este din nou o crestere a punctului de pensie si cand intra si noua formula de calcul - VPR-ul (Valoarea Punctului de Referinta - n.r.) de unde si de acolo se mai castiga ceva, cred ca oamenii inteleg ca este o lege buna, care se aplica in interiorul mandatului nostru si ca toata lumea are de castigat", a punctat ministrul Muncii.
Referitor la modificarea, prin OUG, conform careia femeile pot lucra pana la varsta de 65 de ani daca fac o cerere, ministrul Muncii a spus ca nu este o obligatie, ele se pot pensiona mai devreme daca doresc acest lucru, scrie Agerpres.
Citeste si:
George Simion a postat o imagine cu mâncarea primită gratis de...
George Simion a postat o...

"Este o obligatie din cauza faptului ca s-a emis o decizie a Curtii Constitutionale prin care se spunea ca nu trebuie limitat dreptul femeilor de a lucra si ele mai mult daca isi doresc, pana la varsta de 65 de ani, ca pentru barbati. Dar nu este o obligatie ca femeile sa ramana la lucru pana la 65 de ani, ele se pot pensiona mai devreme, insa, sigur, daca ele isi doresc sa ramana in continuare la lucru, pot sa o faca pana la varsta de 65 de ani", a precizat Lia Olguta Vasilescu.

Marti dupa-amiaza, Comisia pentru munca a Senatului a adoptat raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii. S-au inregistrat sase voturi "pentru" si trei abtineri.

Amendamentele adoptate, ale PNL si UDMR, nu au fost de fond, acestea vizand, potrivit ministrului Muncii, doar "unele scapari" in textul initial propus de Guvern.

Citeste si:
Olguța Vasilescu și facturile la energie: Acum înțeleg și oamenii...
Olguța Vasilescu și facturile...

Proiectul de lege va intra in dezbaterea plenului Senatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.