Presedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara ca ar exista un plan ca Guvernul sa fie dat jos pana la 1 ianuarie, deoarece preluarea presedintiei Consiliului UE de catre Romania va zadarnici ulterior un astfel de scenariu.

"Da, categoric da (exista un plan ca guvernul sa fie dat jos pana la 1 ianuarie, n.r.). El este straveziu, nici nu trebuie sa ai foarte multe informatii, doar rabdare si sa pui toate piesele de puzzle pe masa, cu declaratii, cu actiuni, declaratii interne, declaratii externe. Preluarea presedintiei Consiliului UE de catre Romania inseamna de fapt preluarea de catre doamna prim-ministru Viorica Dancila si de catre ministrii din Guvern, pentru ca - cu toate presiunile lui Iohannis, la Bruxelles - s-a decis ca premierul si Guvernul sunt cei care trebuie sa gestioneze aceste lucruri, nu presedintele. Cu acest guvern intrat in anul 2019, nu mai poate fi dat jos, nu mai poate fi contestat, nu mai poate fi dusa la nesfarsit minciuna", a spus Dragnea, la Antena 3, intrebat daca crede ca ar exista un plan ca guvernul sa fie dat jos pana la 1 ianuarie, scrie Agerpres.

El a mai precizat ca, in anul 2019, cand vor avea loc alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis si-ar dori sa aiba "niste servicii care, in continuare, sa se joace prin Justitie, ca sa le poata folosi sa santajeze, sa preseze, sa ameninte" si sa ii protejeze pe cei care il ajuta. Dragnea a opinat ca in anul urmator rezultatele economice ale guvernarii vor fi "si mai evidente".

"Si poate ajunge in campania electorala domnul Klaus Iohannis sa le spuna romanilor: 'Votati-ma pe mine pentru ca nu am facut nimic bun, doar am facut rau, in sensul in care am facut atata agitatie in Romania' - in contrapartida cu un candidat de-al nostru, sper sa fie un candidat comun, care sa prezinte ce a facut aceasta guvernare pentru Romania", a spus liderul PSD.

Referindu-se la tensiunile care au existat in partid in ultimele zile, Dragnea a precizat ca acestea nu au fost generate de "o fotografie electorala a unui anumit moment".

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

"Este, pe de alta parte, o cursa contracronometru - acum, si de aia tot apar si probabil o sa mai apara chestiuni de genul acesta; sper sa nu mai apara in partid, dar nu este imposibil - o cursa contracronometru cu acest sistem odios. De ce? Una din legile Justitiei este in vigoare. Ma rog, Inalta Curte spune ca nu e in vigoare - si acolo e de discutat, de ce, care sunt motivele, de ce nu aplica singura instanta din Romania. O alta lege dintre cele trei ale Justitiei - a fost contestatia respinsa la Curtea Constitutionala si Iohannis trebuie sa o semneze. Saptamana viitoare, cred ca ar trebui sa se discute la CCR si a treia lege. Nu stiu ce va face Curtea. Urmeaza Codurile penale sa fie trimise inapoi la Parlament. Urmeaza sa incepem dezbaterile pe modificare la Legile securitatii nationale, un pachet de legi care ii doare foarte tare, pe serviciile secrete si pe Iohannis", a afirmat Dragnea.

Citeste si:
Cum a aflat fiul Vioricăi Dăncilă că a fost adoptat. A fost...
Cum a aflat fiul Vioricăi...

El a precizat ca modificarile aduse Legilor securitatii nationale vor viza aducerea serviciilor "in matca lor".

"Nevrand sa facem ceva impotriva functionarii constitutionale a serviciilor, vrem sa ii aducem in matca lor, sa intre in curte si sa nu mai stea prin instante si prin parchete. SPP, la fel, sa nu mai stea nici el in campuri tactice, pentru ca Pahontu se zbenguie de ani de zile prin instante si parchete. Avem legea pensiilor, care trebuie adoptata tot in toamna asta. Legea lobby-ului... Si daca toate lucrurile astea se intampla si ne prinde 15 decembrie la guvernare, ei au pierdut total meciul", a precizat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.