Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, dupa sedinta Consiliului Permanent al formatiunii, ca maghiarii si sustinatorii formatiunii sale trebuie sa participe la Referendumul din 6-7 octombrie, dar fiecare sa voteze dupa constiinta sa.

"Noi consideram ca democratia inseamna si participare la vot, de aceea noi cerem alegatorilor si maghiarilor din Romania, de la cei care ne asculta, sa mearga si sa participe la vot, sa voteze, este lucrul cel mai important. (...) Trebuie sa mergem la vot si, in al doilea rand, noi spunem ca fiecare sa voteze dupa constiinta, sustinand valorile si principiile in care crede fiecare om, fiecare alegator", a afirmat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

El a mai spus ca in primavara a fost realizat un sondaj in randul populatiei maghiare din Romania, referitor la subiectul referendumului, sondaj din care a reiesit "o pozitie conservatoare".

"Noi consideram ca in acest moment si in viitor diferite opinii trebuie sa traiasca impreuna si cei care reprezinta aceste opinii trebuie sa traiasca impreuna, deci este necesara in continuare toleranta din partea tuturor", a mai spus presedintele UDMR.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.