PNL il someaza pe presedintele PSD, Liviu Dragnea, si pe apropiatii sai sa inceteze presiunile asupra Parchetului General privind ancheta referitoare la protestul din 10 august, a declarat, luni, presedintele liberal, Ludovic Orban.

"PNL someaza pe Dragnea si pe acolitii sai sa inceteze orice fel de presiune asupra Parchetului de pe langa ICCJ privitoare la ancheta care sa stabileasca vinovatii pentru reprimarea brutala a manifestatiei pasnice din 10 august. Tot mai multe actiuni arata limpede ca Liviu Dragnea, care se simte cu musca pe caciula, atat el, cat si apropiatii sai, Carmen Dan si alti factori decidenti, cauta prin orice mijloace sa intimideze procurorii care ancheteaza actiunile ilegale savarsite de cei responsabili in calcarea in picioare a drepturilor si libertatilor cetatenilor romani care au manifestat pasnic pe 10 august", a afirmat Orban, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.

El a aratat ca si demararea de catre ministrul Justitiei a evaluarii procurorului general Augustin Lazar, ''fara niciun motiv serios'', nu reprezinta altceva decat o forma de presiune care se pune asupra PICCJ.

"De asemenea, implicarea Inspectiei Judiciare, incalcand grosolan legea, prin solicitarea dosarului anchetei de la procurorii care se ocupa de ancheta respectiva din procuratura militara, arata foarte clar ca exista o tentativa de intimidare a procurorilor, de afectare a anchetei astfel incat procurorii sa nu poata sa finalizeze aceasta ancheta, sa identifice toti vinovatii, toti responsabilii, cei care au dat ordinele si cei care au pus in practica ordinele de reprimare brutala a manifestatiei din 10 august", a mai spus Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.