Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca are informatii ca evenimentele din 10 august au fost finantate din exterior.

El a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca exista posibilitatea ca saptamana viitoare sa fie facute publice dovezi ca evenimentele din Piata Victoriei au fost sustinute din afara tarii.

"Sunt suficiente elemente ca sa putem vorbi de o tentativa de lovitura de stat. Au fost proteste finantate, se pare ca si din extern. Eu sunt absolut convins ca saptamana viitoare vor iesi informatii despre modul ca s-au finantat aceste proteste, despre faptul ca au fost organizat tip paramilitar, despre faptul ca, si s-a vazut asta de fapt, ca au vrut sa ocupe sediul Guvernului si au provocat in permanenta jandarmii", a afirmat Dragnea.

Liderul PSD si-a manifestat inca o data convingerea ca, pe 10 august, "institutiile statului nu au gresit cu absolut nimic", scrie Agerpres.

"Nu au actionat ilegal, jandarmii si-au facut datoria, jandarmii nu au reactionat absolut deloc inainte sa inceapa violentele", a adagat Liviu Dragnea.

Dragnea: Vreau ca in aceasta sesiune parlamentara legile securitatii nationale sa fie adoptate

El a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca adoptarea acestor acte normative va face ca "o parte mare din puterea nelegitima pe care serviciile secrete o au si au folosit-o intr-un mod ilegal va disparea".
"Nu dorim sa se dea cu barda, ci dorim sa se faca o dezbatere serioasa, transparenta. Nu la nesfarsit ... Eu vreau ca in aceasta sesiune parlamentara si asa am si discutat legile securitatii nationale sa fie adoptate, dupa care intra in morisca Iohannis, in morisca atacului Curtii Constitutionale, retrimiteri la Parlament, dar ele vor pleca adoptate intr-o forma de la Parlament si ca sigur ca o parte uriasa, o parte mare din puterea nelegitima pe care o au si au folosit-o intr-un mod ilegal, va disparea", a afirmat Dragnea.

Liderul PSD sustine ca nu este de acord cu "o crestere de-a valma a bugetelor SRI" si intr-un mod "transparent", precizand ca actuala putere va discuta "serios despre posibilitatea sau nu ca serviciile secrete sa aiba firme acoperite".
"Ganditi-va ce inseamna o societate economica, o societate comerciala, o firma sub acoperire in competitie cu una care nu e acoperita si dupa aceea ne mai miram de ce firmele, una dupa alta, au tot picat activitate", a adaugat Liviu Dragnea.
El a subliniat ca prin pachetul de legi privind securitatea nationala isi propune ca serviciile secrete sa nu mai poata sa se implice in politica.
"SRI si in general serviciile trebuie sa revina in matca lor constitutionala si nu o sa mai aiba puterea si posibilitatea sa faca sau sa farame guverne, sa faca sau sa farame majoritati parlamentare, sa faca sau sa desfaca partide, sa influenteze decizii, sa influenteze parchete, sa trimita sentinte in plic", a precizat seful PSD.
Totodata, Liviu Dragnea a mentionat ca respecta activitatea ofiterilor SRI, insa a admis ca nu este de acord cu conducerea acestei institutii.

"Eu am un mare respect pentru ofiterii SRI, pentru miile de ofiteri SRI, nu pentru conducere, pentru ca acesti mii de oameni fac o munca nevazuta ale carei rezultate de multe ori se fac simtite, dar general. Ei asigura un binom de securitate serios pentru Romania, dar, din pacate, conducerile care s-au succedat la acest serviciu au inteles sa foloseasca forta uriasa pe care o poate avea acest serviciu iesind din matca constitutionala si actionand neconstitutional si intr-un mod subteran si obscur. (...) Daca PSD ramane la guvernare, ramane in continuare posibilitatea total reala ca sefii acestor parchete, conducerile acestor parchete, sa fie realizate nu pe baza unor intelegeri oculte, ci prin niste numiri recomandate de competenta acelor procurori care vor propusi numiti si de dorinta lor de a lucra de a aplica o justitie corecta, de a aplica corect legea", a mai spus Dragnea.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.