Primarul general, Gabriela Firea, presedinte al PSD Bucuresti, a precizat ca i-a reprosat ministrului de Interne, Carmen Dan, faptul ca nu a avut grija de oameni la mitingul din 10 august, nici de protestatarii pasnici, dar nici de jandarmi, care au dormit o noapte pe jos, fara sa primeasca mancare si apa.

"Am reprosat faptul ca nu a avut grija de oameni. Nici de oamenii din Bucuresti sau din alte zone care au fost la miting, cei care nu erau violenti si au avut de suferit, dar nici de oamenii sai, pentru ca vreau sa va spun ca jandarmii au dormit o noapte pe jos, fara saltele, fara paturi, imbracati. Ca niste vite. Primaria Capitalei si cea de Sector 1 s-au ingrijit ca in urmatoarea noapte sa mearga, sa fie cazati in niste camine, cu paturi, cu saltele, sa aiba dusuri, toalete, mancare. Nu au avut nici mancare si veneau de la drum. Sa aiba apa. Si nu mi se pare normal ca aceste lucruri sa fie trecute cu vederea. Daca un coleg de-al nostru a gresit trebuie sa recunoastem, noi, ca echipa, o greseala, ca nimeni nu este de neinlocuit. Este deja al doilea mare scandal cu doamna ministru, dupa ce domnul premier Tudose a plecat tot din cauza domniei sale. Acum este al doilea mare scandal, in care domnia sa iese invingatoare, pe greseli evidente, iar noi toti ceilalti suntem paria. Nu. Eu am adus argumente logice si imi pare rau ca ele nu i-au sensibilizat absolut deloc pe colegii mei. Macar sa aiba niste atitutidini principiale, sa tinem la niste valori", a spus primarul, la Romania Tv.

Firea a reamintit ca i-a reprosat ministrului de Interne si faptul ca ar fi incercat sa arunce asupra prefectului Capitalei, Speranta Cliseru, responsabilitatea interventiei Jandarmeriei la mitingul din 10 august, din Piata Victoriei, scrie Agerpres.

"Am reprosat doamnei ministru faptul ca intai a anuntat public faptul ca este in concediu si nu o intereseaza; pe urma, cand a aflat presa ca a fost toata noaptea in minister, a anuntat ca de fapt s-a intors - dupa ce presa a aflat ca a coordonat totul din minister - ca nu si-a asumat ca ministru de Interne interventia. Sa spuna ca era un miting ilegal, ca a fost o interventie conform legii, ca Jandarmeria a propus acele masuri graduale, ca sunt si erau justificate, si exact ce s-a intervenit, conform legii. Nu, domnia sa a vrut sa arunce pe prefect. Prefectul - fostul meu coleg. Fostul coleg al primarului general", a declarat ea.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

Firea a mai precizat ca dupa ce a prezentat in cadrul sedintei Comitetului Executiv National al Partidului Social Democrat, "avertismentele si ingrijorarile" membrilor Comisiei Europene, referitoare la situatia de la Bucuresti, ministrul Carmen Dan a scos dintr-un dosar printuri ale unor convorbiri private dintre prefectul Speranta Cliseru si un secretar de stat. Firea a facut o legatura intre prezentarea acelor mesaje private si "statul paralel".

"I-am spus: 'Doamna ministru, ne spionati? Ne urmariti? Ne controlati mesajele, whatsapp-urile?' A intors atunci discutia si a spus ca domnul secretar de stat le-a pus la dispozitie. Zic: 'Dumneavoastra mi-ati spus acum un an sa am grija ce transmit pe Whatsapp, pentru ca dvs aveti la dispozitie mesajele pe Whatsapp ale unui senator din Bucuresti si sa fiu si eu precauta si atenta. Daca la acest nivel am ajuns... noi ne luptam cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe langa noi'. O doamna ministru de Interne care vine la Comitetul Executiv pregatita in apararea sa cu niste mesaje private, care nu au nicio calitate oficiala...",
a declarat Firea.

Citeste si:
Ciolacu îi dă afară din partid pe Carmen Dan, Cătălin Rădulescu și...
VIDEO Ciolacu anunță că îi dă...

Primarul general a mai spus ca mesajele senatorului respectiv pe care le detine Carmen Dan ar putea proveni de la serviciul intern de informatii al MAI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.