Premierul Viorica Dancila a anuntat, joi, in deschiderea sedintei de Guvern, ca, incepand cu data de 27 august, cei interesati vor putea depune cererile de acord de finantare pentru schema de ajutor de stat, avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie.

"Incepand cu 27 august, vor putea fi depuse cererile de acord de finantare pentru schema de ajutor de stat, avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie. Dupa aprobarea in Guvern a modificarilor de imbunatatire a acestei scheme de ajutor de stat, au fost elaborate si aprobate ghidurile ce cuprind informatii cu privire la modul de completare a documentelor ce urmeaza a fi depuse, precum si toate conditiile ce trebuie indeplinite, in vederea obtinerii finantarii. Amintesc principalele modificari aduse schemei de ajutor de stat - diminuarea nivelului minim al investitiei, de la 10 milioane de euro, la 3 milioane de euro; modificarea mecanismului de depunere a cererilor de finantare, acestea urmand a fi depuse in sesiune continua si simplificarea planului de investitii aferent proiectului. Ministerul Finantelor Publice va comunica toate detaliile cu privire la deschiderea acestei scheme", a declarat Viorica Dancil, potrivit Agerpres.

Guvernul va aproba masuri pentru imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene

"Vom aproba astazi, in baza legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonante, un act normativ pentru imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene. Avem in vedere doua masuri. Una este in beneficiul intreprinderilor mici si mijlocii - dorim sa oferim cat mai multor IMM-uri oportunitatea finantarii proiectelor din fonduri europene, pentru a sprijini dezvoltarea acestui sector si competitivitatea. Practic, vom asigura cadrul legal semnarii de contracte de finantare in limita a 200% din alocare pentru Axa prioritara II, imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii din cadrul Programului Operational Regional", a declarat premierul, in debutul sedintei Executivului.

Dancila a adaugat ca o a doua masura continuta in proiectul de act normativ "vine in sprijinul autoritatilor administratiei publice locale, in calitate de beneficiari ai proiectelor finantate din fonduri europene pentru situatiile in care operatorul final este altul decat beneficiarul".

"Reglementam si pentru aceste situatii modul de cuprindere a taxei pe valoare adaugata, neeligibila platita, aferenta cheltuielilor eligibile efectuate de autoritatile administratiei publice locale, astfel incat sumele respective vor putea fi incluse in bugetele ordonatorilor principali de credite cu rol de autoritate de management", a explicat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.