Deputatul PSD Catalin Radulescu i-a solicitat marti presedintelui Klaus Iohannis sa denunte public protocoalele incheiate intre SRI si institutii ale statului, sa se dezica de acestea si sa denunte public toate interceptarile ilegale pe siguranta nationala. Radulescu a afirmat ca, daca seful statului nu va face aceste lucruri, "inseamna ca accepta statul paralel si continua nerespectarea Constitutiei".

"Ieri, prin revocarea doamnei Kovesi, nu am facut absolut nimic, pentru ca va fi inlocuita o persoana cu o alta persoana, Sistemul este acelasi. Si atunci, pentru ca in acesti ani de zile am vazut abuzuri extraordinar de mari si neconstitutionale si impotriva drepturilor si libertatilor umane, am facut niste cereri. Ii cer presedintelui Iohannis sa denunte public protocoalele incheiate intre SRI si institutii ale statului, sa se dezica de acestea, sa denunte public toate interceptarile ilegale pe siguranta nationala si sa denunte public echipele mixte care au participat impreuna cu judecatorii la judecarea, anchetarea si condamnarea oamenilor nevinovati. In caz contrar, daca dansul nu face acest lucru, inseamna ca accepta statul paralel si continua nerespectarea Constitutiei si atunci cer colegilor si coalitiei ca sa continuam cu cererea de suspendare. Adica sa luam in lucru si in gandirea noastra rapid continuarea deciziei de suspendare a presedintelui Romaniei", a declarat Radulescu la Parlament.

Totodata, el a solicitat ministrului Justitiei sa ceara la randul sau tuturor fortelor si institutiilor pe care le cunoaste sa faca publice echipele de procurori si judecatori care au colaborat cu SRI, scrie Agerpres.

"In acelasi timp, domnului Hellvig ii fac aceeasi cerere oficiala, ca parlamentar al Romaniei, ca sa denunte, sa arate public cetatenilor Romaniei toti procurorii si judecatorii care in acesti 8-10 ani de zile au colaborat, si-au facut echipe mixte, au anchetat si au judecat impreuna cu SRI-ul dosarele si romanii nevinovati. Cer totodata procurorilor - pentru ca sunt foarte multi procurori onesti (...) - sa se dezica de toti procurorii care au facut astfel de abuzuri, sa-i faca publici daca ii cunosc, iar cei din DIICOT sa se dezica de procurorul Horodniceanu care, prin ceea ce face, nu face altceva decat un abuz de putere, iar la un moment dat probabil pentru asta poate fi incriminat, la un moment al vietii lui", a adaugat deputatul PSD.

Citeste si:
Rusia ar putea fi suspendată astăzi din Consiliul pentru Drepturile...
Rusia ar putea fi suspendată...

Radulescu a precizat ca PSD era pregatit luni sa anunte suspendarea presedintelui.

"Ieri eram toti pregatiti ca sa cerem suspendarea presedintelui. Nu inseamna ca ne-am oprit pentru faptul ca doamna Kovesi a fost revocata ieri din functie de catre domnul presedinte, pentru ca dansul n-a respectat timp de multe luni de zile nici Constitutia, nici CCR si nu respecta nici macar Parlamentul, care este totusi puterea in statul roman. (...) Chiar daca ii da voie Constitutia ca sa atace orice fel de lege, insa modul cum o face si toate legile pe care le ataca ca sa blocheze activitatea parlamentara, mi se pare tot o nerespectare a Constitutiei", a adaugat Radulescu, care considera ca prin acestea presedintele a "batjocorit" institutiile statului.

Cererile vor fi depuse oficial marti, a mentionat deputatul PSD.

Citeste si:
Rădulescu: ”Un polițist cu 4 sau 7 clase mă învață pe mine cum să...
Rădulescu: ”Un polițist cu 4...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.