Procuroarea Anca Jurma va asigura conducerea interimara a Directiei Nationale Anticoruptie dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi.

(...) procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, a emis astazi ordinul de delegare in aceasta functie a doamnei ANCA JURMA, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie”, potrivit unui mesaj publicat pe contul de Facebook al ministerului Public.

Anca Jurma a indeplinit pe parcursul a doua mandate atributiile de procuror sef al Serviciului de cooperare internationala si programe din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, iar ulterior a fost numita consilier al procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

In acest mesaj, Augustin Lazar „transmite un mesaj de incredere privind continuarea cu fermitate a activitatii anticoruptie, care reprezinta o prioritate a Ministerului Public, in indeplinirea rolului sau constitutional”.

In activitatea judiciara, Ministerul Public reprezinta interesele generale ale societatii si apara ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor”, potrivit sursei citate.

Cine este Anca Jurma

Potrivit site-ului g4media.ro, Anca Jurma a fost consiliera Laurei Kovesi.

Anca Jurma a fost timp de doua mandate procuror sef al Serviciului de cooperare internationala si programe din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, iar ulterior a fost numita consilier al procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Ea este procuror in DNA din 2002, inainte fiind procuror la Parchetul General.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.