Presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile justitiei, Florin Iordache, a declarat luni ca, daca cineva va ataca la CCR Legea 303 privind statutul magistratilor, va fi "o tragere de timp", asa cum s-a demonstrat si in cazul legilor 304 si 317.

El a subliniat ca, in actuala forma, Legea 303 privind statutul magistratilor este constitutionala.

Intrebat daca seful statului va avea dreptul sa mai atace la CCR Legea 303, Iordache a raspuns afirmativ. "Sigur, fara indoiala da, eu merg pe scenariul pe care presedintele l-a demonstrat in cazul celorlalte doua legi - 304 si 317. Dupa ce reexaminarea va fi probabil respinsa maine (n.r. - de Senat), presedintele si partidele au posiblitatea, ca si in cazul celorlalte doua legi".

Iordache a spus ca atacul legii la CCR se justifica daca un singur articol era modificat. "Si atunci dadea posibilitatea Curtii sa reexamineze. Legea aceasta 303 - statutul magistratilor - a fost examinata de trei ori pana acum de CCR si CCR a retinut ca este constitutionala", a adaugat el, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, in forma care pleaca spre presedinte este doar "un act de intarziere a intrarii in vigoare". "Deci, fara indoiala, daca cineva va ataca, numai de dragul de nu a intra peste o saptamana, sa intre peste doua, este o tragere de timp, cum s-a demonstrat si la celelalte doua legi", a conchis deputatul PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.