Parlamentul este un spatiu public, in care cetatenii au dreptul sa asiste la dezbaterile care privesc viitorul tarii, a declarat, miercuri, presedintele Uniunii Salvati Romania, Dan Barna, care a confirmat ca grupul USR este cel care a inlesnit intrarea protestatarilor la Camera Deputatilor.

"Nu este nicio problema, este dreptul cetatenilor de a asista la lucrarile Parlamentului si de a-si exprima puncte de vedere. Faptul ca niste cetateni au venit astazi in Parlamentul Romaniei sa protesteze nu ar trebui sa mire majoritatea care agreseaza efectiv statul roman de un an si jumatate. Adica asta inseamna asumarea relatiei cu Romania reala. Parlamentul Romaniei este un spatiu public, Parlamentul Romaniei este un spatiu in care cetatenii au dreptul sa asiste la dezbaterile care privesc viitorul Romaniei si, din aceasta perspectiva, nu sunt foarte multe lucruri de comentat", a afirmat Barna, la Palatul Parlamentului.

Mai multe persoane au protestat miercuri, pe holul Parlamentului, fata de modificarea Codului de procedura penala, in timpul discursului din plen al premierului Viorica Dancila, care a prezentat stadiul procesului de pregatire pentru preluarea de catre Romania a Presedintiei semestriale a Consiliului UE in ianuarie 2019.

Cele noua persoane au strigat: "Cuib de hoti si mafioti!"; "DNA sa vina sa va ia!"; "Rusine sa va fie!"; "Viorica fa ceva, Dragnea da-ti demisia!".

Ei au venit cu afise cu mesajele: "Democratia moare, Romania trezeste-te!"; "Codul penal sau codul penalului".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.