Presedintele Klaus Iohannis sustine ca a purtat o discutie cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre scrisoarea trimisa de premierul Viorica Dancila.

"Acasa nu ne-am consultat, dar am vazut acea scrisoare. (...) Este o scrisoare prin care se cer clarificari, nu se face nicio acuzatie acolo si din acest punct de vedere scrisoarea nu este gresita si da, am discutat in speta, presedintele Juncker m-a abordat si i-am spus ca este o preocupare legitima din partea opiniei publice si opiniei politice din Romania. L-am rugat sa dea in lucru la o echipa care se apleaca cu toata seriozitatea si in toata profunzimea asupra chestiunii si sa ne lamureasca.

Personal, nu cred ca este vorba de o imixtiune in actul de justitie, dar nu vreau sa dau eu raspunsul in locul Comisiei. I-am rugat, de asemenea, sa trateze chestiunea exhaustiv si sa vina cu niste raspunsuri pertinente pentru intregul demers, fiindca pana la urma de aici rezulta o crestere a credibilitatii MCV la noi acasa sau o scadere a increderii in acest mecanism. Eu cred ca lucrurile se vor lamuri si repede, si bine", a spus seful statului, citat de hotnews.ro.

Premierul Viorica Dancila i-a trimis o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Junker, pentru a solicita explicatii privind solicitarile legate de situatia unor dosare de coruptie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.