Deputatul USR Cosette Chichirau a anuntat miercuri ca intentioneaza sa-l actioneze in instanta pe senatorul PSD, Serban Nicolae, dupa ce l-a apostrofat pe acesta pe holurile Palatului Parlamentului si i-a cerut sa-i ceara scuze pentru jignirile primite in cursul aceleasi zile.

"Trebuia sa se uite la mine si sa-mi spuna ca-si cere scuze. Dar, dupa cum vedeti, el iese ca sa faca spectacol la camere, dar nu are capacitatea sa-si ceara scuze uitandu-se in ochii mei. A mai spus ca a lucrat personal la acest proiect. Bineinteles ca a lucrat personal, pentru ca acest proiect ii scapa pe astia de puscarie", a spus deputata USR dupa ce senatorul Serban Nicolae a plecat in sala de plen, unde are loc sedinta de plen a Camerei Deputatilor care dezbate proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, potrivit Agerpres.ro.

"As vrea sa-l vad, sa se uite la mine in fata publicului si sa-si ceara scuze, daca nu, vom ajunge in instanta"
, a completat Cosette Chichirau.

Potrivit acesteia, limbajul folosit de Serban Nicolae in ceea ce o priveste a fost unul inadmisibil. "Este o forma de hartuire si de intimidare la adresa mea. Aceasta forma de hartuire si intimidare nu functioneaza, ar fi ideal sa-si retraga legea. Faptul ca sunt femeie e aproape secundar, eu cred ca el s-ar purta asa cu oricine. Cel mai probabil vom ajunge la tribunal", a spus deputata USR.

Anterior, Cosette Chichirau a afirmat ca exista in Parlament "un grup infractional organizat" si ca orice deputat care va vota noul statut al magistratilor este in complicitate cu acest grup.

Declaratia a fost facuta dupa ce deputatii USR au declansat un protest spontan in sala de plen a Camerei Deputatilor fata de oprirea dezbaterilor asupra legilor "Comisiei Iordache". Acestia au fost nemultumiti de faptul ca, urmare a epuizarii timpului de dezbateri asupra articolelor din statutul procurorilor si judecatorilor, s-a trecut la vot fara sustinerea amendamentelor.

Astfel, in timp ce parlamentarii majoritatii au votat sau respins articole si amendamente la statutul magistratilor, grupul USR, "inarmat" cu coli pe care scria "Hotii!", a continuat sa citeasca de la portavoce amendamentele proprii.

Citeste si:
Serban Nicolae vrea puteri sporite pentru guvernele interimare....
Serban Nicolae vrea puteri...

In acest context, Cosette Chichirau a povestit cum a fost "injurata" de senatorul PSD Șerban Nicolae.

"In plen, eu am facut un live pe Facebook, ati vazut ca grupul USR a iesit in fata, cu insemne care spuneau 'Hotii', in timp ce colegul nostru Stelian Ion sustinea amendamentele depuse de USR. Din cauza ca eu filmam, au inceput sa apara injuraturi la adresa mea. Ce ati vazut e probabil o mica parte din ce se spunea in plen de mai multi deputati de la PSD. Dar nu e important cum am fost insultata eu, important este ce se intampla cu Justitia din Romania, se intampla o procedura de urgenta neconstitutionala, in timp ce nu avem procedura de urgenta pe niciun aspect din sanatate, educatie sau autostrazi. (...) Avem de-a face cu un grup infractional organizat si eu consider ca orice deputat care voteaza aceasta lege este in complicitate cu acest grup infractional organizat. (...) Eu nu ma simt jignita. Domnul Șerban Nicolae nu ma poate jigni. Nu are capacitatile nici morale, nici intelectuale sa ma jigneasca pe mine. Eu sunt aici sa apar legile Romaniei, sa apar poporul roman, el poate sa spuna orice vrea, asta nu ma intereseaza pe mine personal, nu este o dezbatere despre mine personal", a declarat Chichirau la Parlament, care a aratat ca Serban Nicolae nu avea motive sa fie prezent in plenul Camerei Deputatilor, fiind senator.

Citeste si:
Orban: Trădarea conducerii PNL și a lui Iohannis a lăsat alegătorii...
Orban: Trădarea conducerii...

Senatorul PSD, Serban Nicolae, si-a cerut scuze alegatorilor pentru cuvintele pe care i le-a adresat deputatei USR Cosette Chichirau mentionand ca nu a mai suportat insulta si calomnia venite din partea acesteia si a cedat.

"Nu e niciun fel de bucurie sau de satisfactie. Probabil ca electoratul care a trimis-o in Parlament pe doamna deputat a trimis-o exact pentru acest motiv, sa ia 150 de milioane de lei pe luna, diurne, cazare, transport si asa mai departe, sume forfetare, ca sa ma injure pe mine. Am lasat-o, a facut-o de mai multe ori, din pacate pentru mine, si imi cer scuze pentru asta, la un moment dat am cedat si am replicat pentru ca nu am mai suportat insulta si calomnia repetate. Fata de electoratul meu imi cer scuze, imi pare rau, fata de oamenii de buna credinta, ca nu pentru asta m-au trimis pe mine in Parlament, sper sa nu se mai repete", a spus Nicolae la Palatul Parlamentului.

Citeste si:
Cosette Chichirau acuza fraudarea alegerilor interne ale USR, in...
Cosette Chichirau acuza...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.