Senatorul PSD, Serban Nicolae, isi doreste mai multe puteri pentru guvernele interimare, iar miza ar fi posibilitatea de a emite OUG-uri.

Serban Nicolae a depus un proiect de lege prin intermediul caruia si guvernele interimare ar urma sa aiba posibilitatea de a da ordonante de urgenta, in situatii specifice.

Nicolae spune ca OUG-urile sunt necesare si pentru un guvern interimare, deoarece nu se poate estima perioada pentru care un cabinet ramane intr-o astfel de stare.

„Trebuie observat, cu caracter general, faptul ca durata unei asemenea perioade in care un Guvern al carui mandat indeplineste numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice nu poate fi anticipata cu exactitate, fiind supusa unui eveniment incert, depunerea juramantului de catre noul Guvern”, a declarat senatorul PSD.

Prin intermediul acestui proiect de lege, este modificata ordonanta de urgenta referitoare la Codul administrativ. Astfel, este eliminata prevederea prin care se interzice guvernului interimar sa emita ordonante de urgenta.

Liviu Pop, coleg de partid cu Serban Nicolae, este de acord cu un asemenea proiect. Pop considera ca o asemenea schimbare ne-ar putea scoate din actuala criza politica, relateaza mediafax.ro.

„E un proiect foarte bun. Serban Nicolae a depus un proiect de lege care poate rezolva aceasta solutie de criza, pentru ca, din pacate, PNL nu se gandeste decat la crearea crizei, nu la rezolvare”, a declarat Pop cu privire la proiectul de lege.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Martie 2020 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.