Dupa ce seful statului l-a acuzat pe Tudorel Toader ca a mers in Parlament fara sa aiba drept de initiativa legislativa, reactia ministrului Justitiei nu a intarziat sa apara.

"Exista si o decizie recenta a Curtii Constitutionale, care spune ca nimeni nu poate refuza sa se prezinte in fata unei comisii parlamentare. Decizia nici nu ar fi fost necesara, pentru ca este o obligatie legala. In baza acestei legi, (...), a deciziei CCR, am dat curs invitatiei comisiei parlamentare. (...) La invitatia dansilor, am prezentat 50 de minute principalele elemente din legile justitiei si intrevederea din comisie putea sa se opreasca acolo. (...) Comisia insa a solicitat sa le las draftul de proiect, l-am lasat in format fizic proiectul de lege, expunerea de motive si solicitarea de aviz catre Comisia de la Venetia. Le-am lasat si in format electronic. De altfel, l-au si postat pe site", a declarat Toader, citat de stirileprotv.ro.

"In fata invitatiei de a merge in comisie, luand in considerare legea, nu puteam sa nu ma duc", a mai spus ministrul Justitiei.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca procedura de legiferare a fost viciata prin modul de promovare a legilor privind justitia, iar modificarile dorite duc la ”ciopartirea” legilor.

”Niciodata nu am avut pana acum o astfel de procedura viciata de legiferare: pachet de legi asumat de ministru, cerut avize, toate negative. Nu se lasa ministrul, se duce fara sa aiba drept de initiativa legislativa in Parlament, le da fizic, parlamentarii le iau ca si cum le-ar fi creat acasa. Asa nu se legifereaza”, a afirmat presedintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.