Incredibil22 Septembrie 201716:59

Lectura de 2 minute

USR anunta formarea unui grup de lucru in vederea elaborarii unei Legi a bicicletei, care isi propune "sa incurajeze folosirea bicicletei in scop utilitar, recreativ, turistic si sportiv".

Initiativa "Legea Bicicletei" este "un model de colaborare transpartinica si de parteneriat cu societatea civila, deoarece beneficiaza din start de sprijinul unui grup de peste 50 de ONG-uri".

"Legea Bicicletei va stabili principii si va contine masuri adecvate de promovare a utilizarii bicicletei, pe mai multe planuri, in principal legislativ si institutional, intr-un mod coerent si integrat. Legea isi propune sa rezolve multiplele neajunsuri ale cadrului normativ actual, ca parte a efortului legislativ de incurajare a unei mobilitati durabile, a unui sistem de transport mai putin poluant si a unui stil de viata sanatos si modern, in concordanta cu bunele practici si tendintele la nivel european", precizeaza USR, in cadrul unui comunicat remis AGERPRES.

Conform viitoarei legi, "promovarea utilizarii bicicletei va fi declarata obiectiv de interes public si se vor aduce modificari legislatiei rutiere, urbanistice, fiscale si din alte cateva domenii".


Totodata, propunerea legislativa va prevedea si adoptarea unei strategii nationale si a unui masterplan, urmand a fi create "elemente institutionale la nivelul autoritatilor centrale si locale care sa permita coordonarea intre autoritati, atat in elaborarea masurilor, cat si in punerea lor in practica".

Citeste si:
Mai multi membri ai organizatiei USR Zarnesti au trecut de partea PNL
Emil Constantin: USR este "o...

Din grupul de lucru fac deputatul USR Tudor-Rares Pop, deputatul PSD Carmen Mihalcescu, deputatul PNL Adriana Saftoiu, deputatul PMP Valeriu Steriu si deputatul UDMR Attila Korodi.

"Initiativa aceasta vine ca o evolutie fireasca a preocuparilor semnatarilor ei si a formatiunilor politice pe care le reprezinta, deoarece s-au implicat si in trecut in probleme de mediu sau mobilitate durabila. Implicarea comuna a PSD, PNL si UDMR in aceasta initiativa este si o continuare a colaborarii in cadrul "Green Politics", o platforma unde clasa politica, ONG-uri, societatea civila, companii si organizatii profesionale au conlucrat in vederea promovarii ecologiei si adoptarii unor initiative legislative care vizeaza responsabilitate fata de mediul inconjurator, precum Legea Picnicului", mai arata comunicatul USR.

Grupul de lucru este deschis tuturor parlamentarilor care doresc sa semneze aceasta initiativa si sa contribuie cu idei si propuneri pentru elaborarea Legii Bicicletei, mai precizeaza comunicatul citat.

Citeste si:
Administratia Prezidentiala se alatura initiativei "We stand up for wo
Administratia Prezidentiala...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.