Avocatul Poporului urmareste procesul legislativ de adoptare a proiectului de lege privind organizarea si finantarea activitatii de vaccinare a populatiei din Romania (proiect aprobat de Guvernul Romaniei si transmis Parlamentului spre dezbatere si adoptare — conform comunicatului de presa publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii in 11 august 2017), insa, motivul pentru care nu se implica este reprezentat de faptul ca nu are drept de initiativa legislativa.
"Conform dispozitiilor constitutionale si legale, adoptarea, modificarea, completarea si abrogarea legilor sunt de competenta Parlamentului, care, potrivit art. 61 alin. (1) din Constitutie, este unica autoritate legiuitoare. Avocatul Poporului a fost sesizat, pana in prezent, de un numar semnificativ de persoane, cu privire la continutul proiectului de Lege privind organizarea si finantarea activitatii de vaccinare a populatiei in Romania. Insa, in conditiile in care proiectul se afla in plin proces legislativ, Avocatul Poporului precizeaza ca, in acest moment, solutionarea petitiilor excede ariei de competenta a institutiei", informeaza un comunicat de presa al institutiei, citat de Agerpres.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.