Presedintele PNL, Ludovic Orban, a solicitat, luni, Guvernului sa vina in fata Parlamentului ca sa rectifice programul de guvernare pentru a scoate ”aberatiile fiscal-bugetare” precum impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritate, atragand atentia ca, in caz contrar, mediul de afaceri s-ar putea trezi cu o ordonanta de urgenta similara OUG 13 care ar produce efecte devastatoare in economie.

”In ce tara din lumea asta un partid de guvernamant introduce in programul de guvernare masuri fiscal-bugetare fara sa faca anterior studiu de impact, fara sa faca analize, fara sa consulte mediul de afaceri si pe toti aceia pe care ii afecteaza aceste taxe si impozite care sunt introduse pe sestache, noaptea? Trebuie scoase din programul de guvernare, Guvernul trebuie sa vina in fata Parlamentului sa rectifice programul de guvernare si sa scoata toate aberatiile fiscale. Altfel, daca raman aceste masuri in programul de guvernare, ele genereaza obligatii pentru Guvern si vor ramane ca o sabie a lui Damocles asupra mediului de afaceri putand oricand fi trecute prin ordonanta de urgenta in stilul OUG 13 pe furis, pe ascuns si producand efecte devastatoare asupra mediului de afaceri”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a enumerat care sunt, in opinia sa, masurile impotriva mediului de afaceri din programul de guvernare al PSD si a cerut eliminarea lor: impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, impozitul pe gospodarie, suprataxarea produselor care sunt nocive cu sanatatea, interdictiile pentru cei care au avut doua insolvente sa mai faca afaceri, plata contributiei de asigurari sociale pentru cei care lucreaza part-time la nivelul salariului minim pe economie, suprataxarea introdusa in domeniul energiei si in domeniul comunicatiile si contul separat de TVA.

”Din pacate, actualul Guvern arata ca nu este interesat decat de cum sa mai ia sapte piei de pe contribuabil fara sa se gandeasca la dezvoltarea companiilor, fara sa se gandeasca la nevoile pe care le au oamenii de afaceri, antreprenorii, investitorii pentru a putea sa genereze prosperitate”, a mai adaugat presedintele PNL.

Citeste si:
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Care este programul de...
Olaf Scholz este noul...

Ludovic Orban a mai spus ca el crede ca Guvernul va face o rectificare negativa pe care o va masca ”prin smecherii” de genul supradimensionarii veniturilor intr-o rectificare pozitiva, scrie News.ro.

”Indiferent ce vor face la prima rectificare bugetara eu va garantez ca veniturile vor fi mult sub nivelul care este prognozat. Vor incasa mult mai putin si asa este normal daca au pus ministru de Finante pe unul care a fost director general la Directia de mari contribuabili si a fost schimbat de seful ANAF pentru faptul ca nu si-a indeplinit obligatiile respective”, a explicat Orban.

Liderul PNL a spus si ca mentinerea deficitului bugetar sub 3% va fi facuta cu dificultate si in dauna investitiilor si a inzestrarii pentru Aparare.

”Oricum au facut o smecherie ca au introdus in buget platile la hectar in agricultura, care practic sunt bani care nu mai trec prin bugetul Romaniei numai ca sa creasca venitul astfel incat sa reduca in mod artificial deficitul bugetar. Probabil vor mai apela la astfel de smecherii. O sa amane rambursarile de TVA. Sunt maestri in astfel de smecherii, dar per total va spun clar si limpede: nu pot fi suportate cheltuielile care au fost generate de aplicarea programului de guvernare. Este nevoie de o regandire a politicii bugetare”, a conchis Ludovic Orban.

Citeste si:
Ludovic Orban: „Guvernul se comportă de parcă nu ar dori integrarea...
Ludovic Orban: „Guvernul se...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.