Sorin Grindeanu spune ca la originea scandalului NN privind nationalizarea fondurilor de pensii private se afla un "competitor politic", in conditiile in care subiectul a fost adus in discutie de prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu.

"Este treaba Parlamentului. Este foarte bine ca face acest lucru (n.r- ancheta). De dimineata am avut o discutie cu ministrul Finantelor, este vorba despre discutia saptamanala pe care o am cu ministrul Finantelor si cu seful ANAF si vreau sa va spun ca privesc dincolo de partea serioasa pe care trebuie sa o faca statul. Fie ca vorbim de comisie de ancheta, fie ca vorbim despre Ministerul Finantelor si de ASF. Nu trebuie sa uitam de rolul ASF in acest domeniu. Privesc si din alt punct de vedere acest lucru si va rog sa va ganditi la originea acestui scandal. Un scandal care nu isi are bazele in realitate, un scandal pornit din dorinta unui competitor politic, competitior intern. Domnul Predoiu a adus acest subiect in atentie. Nu isi are rostul. Ma uit cu dezamagire la acest mod de a face politica . De altfel, acest mod de aface politica a fost sanctionat de catre romani la finalul anului trecut", a declarat, joi, premierul Sorin Grindeanu.

El a sustinut, din nou, ca nu exista nicio intentie de nationalizare a pensiilor private si ca nu a existat nicio discutie pe aceasta tema.

"De asemenea, folosesc acest prilej prin a intari ceea ce ministrul Finantelor spune, de cateva zile bune, si anume ca nu exista niciun fel de intentie. Nu a fost niciun fel de discutie de acest tip, iar cei care aduc aceste discutii in spatiul public si care sadesc neincredere, prin parghiile pe care le are statul - fie ca vorbim de comisie de ancheta, fie ca vorbim de ASF, fie ca vorbim de Ministerul Finantelor - vor trebuie sa plateasca pentru ca nu mai putem sa ne jucam cu zvonuri care pot produce tulburari in piata. Sunt lucruri pe care inclusiv oamenii politici trebuie sa le inteleaga, chiar daca sunt angrenati intr-o batalie interna, asa cum este la PNL acum. Si nu ar fi bine sa foloseasca asemenea teme pentru a justifica existenta politica", a mai spus premierul.

Citeste si:
Pensiile private, taxate de stat, din 2023. „Pe principiul ce mai...
Guvernul pregătește o măsură...

Citeste si:

NN Pensii, amenda de 750.000 de lei dupa ce si-a avertizat clientii ca exista riscul ca pensiile sa fie nationalizate

Gorghiu, despre NN Pensii: E atroce sa dai amenda doar pentru ca o cere Liviu Dragnea

Fondul NN isi avertizeaza clientii ca sunt discutii publice privind o eventuala nationalizare a fondurilor de pensii private

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sanctionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amenda de 750.000 lei, reprezentand 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amenda aplicata de ASF de la infiintare, si a decis retragerea autorizatiei directorului general Raluca Tintoiu, din cauza mesajului trimis clientilor, legat de nationalizarea fondurilor de pensii private, a declarat, joi, vicepresedintele ASF responsabil de sectorul pensiilor private, Ion Giurescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Citeste si:
Ciucă: „Există probabilitatea ca MCV-ul să fie ridicat”
Ciucă: „Există probabilitatea...

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private obligatorii din Romania, si-a anuntat recent clientii ca, in ultimele saptamani, ar fi existat discutii in spatiul public privind o eventuala decizie de nationalizare a fondurilor de pensii private si le recomanda sa se informeze despre contextul pietei.

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat, recent, ca Guvernul ia in calcul nationalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar, lucru care ar duce, in opinia sa, la injumatatirea pensiei in 2040 la aproximativ 17% din salariul mediu in 2040.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.