Doua organizatii judetene ale PSD isi manifesta dorinta ca primarul Iasiului sa fie sanctionat sau, chiar mai mult, exclus din partid pentru declaratiile pe care le-a avut fata de partid si liderii sai de la Bucuresti.

Comitetul Executiv Judetean al PSD Alba a decis, miercuri seara, sa ii sustina pe premierul Sorin Grindeanu si pe presedintele PSD, Liviu Dragnea, propunand totodata sanctionarea disciplinara a primarului din Iasi, Mihai Chirica, pentru „modul nestatutar in care a facut o serie de declaratii publice ce exprima puncte de vedere personale”.

Potrivit unui comunicat de presa remis de PSD Alba, in urma consultarii membrilor Comitetului Executiv Judetean al organizatiei, au fost adoptate, miercuri seara, trei rezolutii importante ce se refera la sustinerea Guvernului Grindeanu, a presedintelui partidului, Liviu Dragnea, precum si propunerea sanctionarii disciplinare a primarului din Iasi, Mihai Chirica, pentru „modul nestatutar in care a facut o serie de declaratii publice ce exprima puncte de vedere personale”.

„Avand in vedere recentele evenimente interne si internationale, pentru intarirea structurilor interne ale PSD, PSD Alba considera ca presedintele Liviu Dragnea este singurul care poate mentine unit partidul si poate asigura pastrarea guvernarii. Luptele interne nu ar face decat sa vulnerabilizeze guvernarea, ceea ce isi doresc adversarii nostri, chiar daca acest lucru duce la instabilitate politica si afecteaza pozitia Romaniei. Atat timp cat la conducere se va afla Liviu Dragnea alaturi de o echipa strans unita, Partidul Social Democrat va avea competenta si forta pentru a desfasura o activitate politica si o guvernare performanta”, se arata in comunicatul PSD Alba.

Social-democratii din Alba au decis, totodata, sa isi ofere intregul sprijin fata de liderul partidului, presedintele Liviu Dragnea, despre care sustine ca „a avut un rol capital atat in elaborarea Programului de Guvernare al PSD, cat si in castigarea alegerilor generale din decembrie 2016”.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

„Presedintele Dragnea a depus constant eforturi si a reusit sa mentina unitatea partidului in momente cheie, iar pastrarea coeziunii interne si victoria in alegeri i se datoreaza intr-o mare masura. De asemenea, Organizatia Judeteana a PSD Alba il sustine neconditionat pe premierul Sorin Grindeanu si echipa guvernamentala in implementarea programului de guvernare”, se mai arata in comunicatul citat.

Situatia devine mai drastica privind inspre decizia luata de forul conducator al filialei PSD Valcea.

Comitetul Executiv Judetean al PSD Valcea propune excluderea din PSD a vicepresedintelui partidului, Mihai Chirica, ”intrucat acesta a incalcat, prin declaratiile sale, Statutul PSD”, anunta organizatia judeteana intr-un comunicat dat publciuitatii miercuri seara. Social-democratii valceni isi ”reconfirma sprijinul si sustinerea totala” fata de Liviu Dragnea si fata de guvernul condus de Sorin Grindeanu.

Citeste si:
Primarul din Lugoj ar putea fi exclus din PNL
Primarul din Lugoj ar putea...

”Comitetul Executiv Judetean al PSD Valcea a adoptat un punct de vedere cu privire la propunerea de excludere din PSD a domnului vicepresedinte Chirica Mihai, intrucat acesta a incalcat, prin declaratiile sale, Statutul PSD”, anunta PSD Valcea intr-un comunicat dat publicitatii miercuri seara, dupa reuniunea forului de conducere al organizatiei judetene.

Potrivit aceluiasi document citat de News.ro, in cadrul reuniunii Comitetului Executiv Judetean al PSD Valcea care a avut loc miercuri seara la Ramnicu Valcea, social-democratii din acest judet au adoptat o rezolutie prin care Organizatia Judeteana a PSD Valcea ”isi reconfirma sprijinul si sustinerea totala pentru Presedintele PSD”, Liviu Dragnea, dar si o rezolutie prin care ”isi manifesta sprijinul pentrul primul-ministru Sorin Grindeanu si Guvernul PSD-ALDE, un Guvern rezultat din exprimarea democratica a votului din data de 11 decembrie 2016”.

Citeste si:
Dragnea, scrisoare pentru Ciolacu: Sunteți pionii deghizați de la...
Dragnea, scrisoare pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.