Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, este de parere ca Guvernul trebuie sa retraga cele doua proiecte de ordonante de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale, iar ministrul Justitiei, Florin Iordache, trebuie sa demisioneze.

In opinia liderului PNL, continuarea ”atitudinii iresponsabile” din partea PSD-ALDE va adanci revolta oamenilor.

”Guvernul trebuie sa retraga, de indata, cele doua proiecte de Ordonante de Urgenta privind gratierea si modificarea legilor din domeniul penal si sa dea asigurari ca actuala majoritate renunta la astfel de demersuri de subminare a statului de drept. Actualul ministru al Justitiei trebuie sa demisioneze pentru incercarea sa de ciopartire a legilor penale si de gratiere a protejatilor politici”
, arata Raluca Turcan intr-o declaratie de presa.

Ea precizeaza ca PNL isi asuma sa initieze in Parlament, ”doar acolo unde e cazul”, punerea in acord a legilor din domeniul penal cu deciziile Curtii Constitutionale, avand o consultare publica prealabila cu organizatiile magistratilor si societatea civila.

”Continuarea de catre liderii PSD-ALDE a acestei atitudini iresponsabile nu va rezolva lucrurile, ci va adanci revolta oamenilor care au transmis un mesaj cat se poate de clar: Legea este pentru a fi respectata, si nu pentru a fi ocolita. O societate democratica se bazeaza pe respectarea legilor si nu pe ocolirea lor ori pe scutirea unor privilegiati politic de raspunderea legala”, afirma liderul PNL.

Raluca Turcan mentioneaza ca PNL isi pastreaza punctul de vedere asumat, acela de a respinge orice initiativa legislativa ce promoveaza gratieri colective, care este intarit de argumentul conform caruia astfel de masuri nu rezolva problema din penitenciare, scrie News.ro.

Peste 20.000 de oameni au protestat, duminica seara, in Capitala

S-a protestat fata de proiectele de ordonanta ale Guvernului privind gratierea si modificarea Codului Penal. Manifestatia, care a durat patru ore, a inceput in Piata Universitatii, de unde oamenii au plecat in mars spre Piata Victoriei, iar de acolo la sediul PSD.
Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

La manifestatia din Piata Universitatii s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, si presedintele Klaus Iohannis, care a fost aplaudat de catre protestatari si i-a fost scandat numele. ”Avem presedinte”, ”Iohannis e cu noi”, ”Romania cere: fara gratiere”, au strigat oamenii.

Seful statului a stat aproximativ un sfert de ora in mijlocul manifestantilor si a spus ca este inadmisibil sa fie schimbate legile in modul in care se intentioneaza si ca oamenii au de ce sa fie indignati. ”O gasca de oameni politici cu probleme penale vrea sa schimbe legislatia din Romania, vrea sa slabeasca statul de drept. Ori asa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil sa se schimbe legislatia si zeci, sute de politicieni certati cu legea sa se gaseasca cu dosarele curate si sa continue faradelegile. Romanii, pe buna dreptate, sunt indignati”, a spus Iohannis la sosire.

Citeste si:
Cîțu: „Raluca Turcan să-și asume dacă nu mai sunt fonduri pentru...
Cîțu, răspuns la acuzațiile...

Alte cateva zeci de mii de persoane au protestat in mai multe orase.

Citeste si: Liviu Dragnea, prima reactie privind protestele din tara: E un inceput de lovitura de stat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.