Fostul ministru al Educatiei Sorin Cimpeanu, candidat pe lista ALDE pentru Camera Deputatilor in Bucuresti, spune ca, daca vreodata ar mai fi pus in situatia de a raspunde cu da sau nu unei oferte de a conduce acelasi portofoliu, s-ar gandi de doua ori inainte sa accepte, pentru ca, stiind ce stie acum, i-ar fi frica.
Intr-un interviu pentru Ziare.com, prof. univ. Sorin Campeanu a explicat care sunt principalele provocari ale Educatiei: legislatia lipsita de corenta, deficitul de imagine si fianatarea. Fostul ministru a vorbit despre motivul pentru care reformarea programelor scolare pare o misiune imposobila, dar si despre un mare pericol pentru anul scolar viitor.

"Eu, ca absolvent al Colegiului National 'Sfantul Sava', matematica-fizica, inginer de profesie, nu am reusit sa rezolv unele probleme ale fiului meu in clasa a 5-a si a 6-a. Ce rost are sa-i complexam pe acesti copii ca nu pot rezolva aia si aia, cand noi nu stim sa rezolvam?", a afirmat prof. Cimpeanu.

"Eu nu sunt expert in stiintele educatiei cum e dl. prof. Mircea Miclea, care mi-ar placea sa sprijine acest proces pentru ca are foarte multe lucruri de spus, dar si fara sa fiu expert imi place sa stiu de unde plecam si unde vrem sa ajungem, in cat timp putem parcurge drumul cu etape intermediare.

Si pe tot traseul trebuie sa te implici, dar cand ai 11 ministri ai Educatiei in 4 ani, fiecare vine cu propriile idei. Daca vreodata as mai fi pus in situatia de a raspunde cu da sau nu unei oferte de fi ministru al Educatiei, cunoscand ce stiu acum, mi-e tare frica.

Cine face alegerea ar trebui sa stie ca in sistemul de educatie finlandez au o regula: de 30 de ani ministrul Educatiei nu se schimba mai devreme de 4 ani, chiar daca se schimba guvernul
", a spus candidatul ALDE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.