Vicepresedinta USR Clotilde Armand a declarat marti la Oradea ca in Romania ar trebui ridicat nivelul de educatie si calificare pentru a oferi 'o munca mai calificata, ca sa nu fim o tara low-cost'.

'Economia low-cost este inca prea importanta in Romania, in comparatie cu ce ne-am dori. Stiti bine ca economia IT este 6-7% din PIB, un lucru foarte bun, o economie cu valoare adaugata mare, partea de auto, foarte buna, sunt domenii unde chiar exista valoare adaugata, dar nu destul. In domeniul medical, si acolo este o oportunitate pentru noi. (...) Aici este o oportunitate economica foarte mare. Pentru asta e nevoie doar de medici buni, ceea ce avem in Romania. Peste tot unde vedem o oportunitate de a presta niste servicii de calitate cu valoare adaugata mare trebuie sa facem in Romania', a declarat, in conferinta de presa, Clotilde Armand.

Prezenta la Oradea cu ocazia lansarii candidatilor USR Bihor in alegerile parlamentare din 11 decembrie, vicepresedinta USR a declarat ca tinta este de a obtine 10%.

'La ora actuala, ce produce fiecare roman este prea putin fata de ce poate sa produca in strainatate, de exemplu. Faptul ca producem putin, ca economia nu merge bine, nu putem face alte lucruri pentru ca nu avem bani. Va trebui sa ridicam nivelul de educatie ca sa putem oferi o munca mai calificata, ca sa nu fim o tara low-cost, ci dimpotriva, o tara unde munca este de buna calitate, ca sa avem o economie la nivelul tarilor din vest. Noi credem foarte mult in calificare, in sistemul educational, scoli profesionale, infrastructuri adecvate, clustere puternice. Toate impreuna, mediul privat si statul si sistemul de educatie, vor putea sa ridice economia romaneasca. Fara o economie puternica nu vom putea sa ridicam tot restul. Trebuie sa producem mai mult, sa fim mai calificati, mai educati', a spus Clotilde Armand.

Ea a mai adaugat ca Romania este una dintre cele mai pro-europene tari., transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.