Mihai Razvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE, a declarat purtatorul de cuvant al presedintelui Iohannis, care a precizat ca seful statului a acceptat demisia acestuia.

Madalina Dobrovolschi a precizat ca demisia lui Mihai Ungureanu a fost inregistrata la Administratia prezidentiala, iar presedintele Iohannis va accepta aceasta demisie.

Interimar, conducerea SIE va fi asigurata de Silviu Predoiu, a mai precizat purtatorul de cuvant al sefului statului.

In 24 iunie 2015, presedintele Iohannis l-a desemnat pe Ungureanu pentru un nou mandat la conducerea SIE, acesta fiind numit prin votul Parlamentului din 30 iunie 2015.

Mihai Razvan Ungureanu a mai fost sef al SIE in perioada decembrie 2007 - februarie 2012.

Silviu Predoiu este cunoscut in anul 1958, lucreaza in SIE din 1990, iar din anul 2005 este adjunct al directorului SIE. Anterior, Predoiu a lucrat ca geolog la intreprinderea de metale rare.

Mihai Razvan Ungureanu declara, in luna iunie, ca relatia dintre Serviciul de Informatii Externe si Directia Nationala Anticoruptie este buna si ca nu are de ce sa se planga in acest sens.

”Relatia dintre institutiile statului este intotdeauna foarte buna, pentru ca atata vreme cat ea functioneaza dumneavoastra nu veti putea vedea decat rezultate foarte bune. N-am a ma plange de nimic”, a declarat Mihai Razvan Ungureanu, raspunzand unei intrebari referitoare la colaborarea dintre SIE si DNA.

In luna aprilie, procurorul-sef al DNA, Codruta Kovesi, a declarat ca in ultimii ani DNA nu a primit de la Serviciul de Informatii Externe nicio sesizare, desi sunt multi inculpati care isi deschid conturi in strainatate sau cumpara proprietati in alte state, iar ofiterii de informatii nu au dat nicio informatie despre aceste cazuri, calificand aceasta situatie ca inacceptabila, scrie News.ro.

In replica, Serviciul Informatii Externe preciza ca nu monitorizeaza activitatile cetatenilor romani in strainatate, iar informatiile obtinute de SIE nu pot constitui probe in instanta, intrucat sunt obtinute prin mijloace specifice, printre care activitati de spionaj pe teritoriul altor state.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, ulterior, raspunzand unei intrebari cu privire la disputa dintre SIE si procurorul-sef al DNA Laura Codruta Kovesi, ca a avut o intalnire cu aceasta si cu directorul Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu, si considera ca problema s-a rezolvat.

”Aceasta situatie care a aparut se datoreaza unei comunicari, probabil, suboptimale. Pentru a clarifica aceste aspecte i-am invitat pe amandoi, am avut o discutie la care i-am avut invitati pe Laura Codruta Kovesi si pe directorul SIE, Mihai Razvan Ungureanu. A fost o discutie constructiva, s-au lamurit lucrurile si in continuare urmeaza ca ei, impreuna, sa gaseasca solutiile la problemele care ar putea sa apara si la neintelegerile intre cele doua institutii. Consider ca problema s-a rezolvat”, a spus Iohannis.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Aceste declaratii au venit dupa ce au aparut informatii privind o deterioare a colaborarii intre SIE si DNA pe fondul scandalului Black Cube.

Numele lui Ungureanu a aparut si in contextul noului dosar al lui Victor Ponta de la DNA, cu privire la prezenta in Romania a lui Tony Blair.

Fostul premier britanic Tony Blair s-a aflat la Bucuresti in martie 2012, in calitate de speaker la conferinta cu tema "Viitorul Europei in noua ordine globala", organizata in 26 martie de Fundatia Multimedia pentru Democratie Locala. De altfel, presa relata la acel moment ca directorul fundatiei era Bogdan Teodorescu si ca evenimentul a fost organizat la putin timp dupa ce acesta batuse palma cu PSD pentru acordarea de consultanta politica. Conform Registrului fundatiilor, in prezent fundatia il are ca director pe Dan Sultanescu.

Cu ocazia prezentei la conferinta, Blair a avut intrevederi la sediul PSD cu presedintele de atunci al partidului Victor Ponta, iar la sediul Guvernului, cu premierul de atunci Mihai Razvan Ungureanu.

Citeste si:
Tăriceanu îl cheamă pe Iohannis în Parlament cu privire la PSD și...
Tăriceanu îl cheamă pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.