Politica 4 Mai 2020 10:50

Călin Popescu Tăriceanu vrea ca președintele Iohannis să fie invitat în Parlament și să își prezinte dovezile cu privire la acuzațiile de săptămâna trecută.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, printr-un mesaj pe Facebook, că solicită demararea procedurilor cu privire la invitarea în Parlament a lui Klaus Iohannis. Acesta va trebui să ”prezinte dovezile sau informațiile care au stat la baza acestei acuzații (n.r. - acuzațiile cu privire la înțelegerea dintre PSD și guvernul ungar pentru autonomia Ținutului Secuiesc) și măsurile pe care le-a luat pentru eliminarea pericolului pe care l-a semnalat.”

De asemenea, pe lângă președinte, și conducerile și SRI și SIE vor fi audiate în comisiile de specialitate. Alături de aceștia, vor veni miniștrii afacerilor exterene, ai apărării și ai afacerilor interne.

Șefii SRI și SIE vor fi audiați ”a afla care au fost informațiile și dovezile pe care acestea le-au înaintat către Președintele României sau Consiliul Suprem de Apărare a Țării, informații și dovezi care puteau sta la baza acestei acuzații grave făcută de Președintele României.”

Ministrul Afacerilor Externe va da explicații pentru a clarifica ”dacă informații și documente furnizate de acest minister Președintelui României au stat la baza acestei grave acuzații.”

În ceea ce privește MApN, ministrul va fi audiat pentru ase afla ”care sunt măsurile imediate pe care ministerul le-a luat în vederea contracarării pericolului identificat de Președintele României. Ne referim aici la ridicarea gradului de alertare și mobilizare a forțelor armate și aplicarea planului de mobilizare a economiei și populației. De asemenea, ținând cont de faptul că MApN are în componență Direcția de Informații Militare este necesar să ne precizeze dacă au furnizat Președintelui României sau CSAT informații care pot sta la baza acuzațiilor grave făcute de Președintele României.”

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

De la ministrul Afacerilor Interne, parlamentarii vor să afle ”măsurile luate de structurile din subordinea ministerului pentru contracatarea pericolului semnalat de Președintele României.”

Iohannis: PSD se luptă să dea Ardealul Ungurilor

În cadrul unei conferințe de presă susținute pe 29 aprilie, președintele Iohannis a firmat că ”PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.” Acesta a făcut o referire și la Marcel Ciolacu: ”Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? ”


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Mai 2020 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.