Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, duminica, la Romania TV, ca nu se afla in conflict cu Victor Ponta, dar il va contacta pentru a avea o intalnire in perioada urmatoare, si si-a exprimat speranta ca fostul premier va "incepe sa munceasca" alaturi de el si de social-democrati la programul de guvernare si in campanie.

Liderul social-democrat a aratat ca nu se afla intr-un conflict cu Victor Ponta, iar discutiile din presa cu privire la o cearta dintre cei doi ar trebui sa inceteze.

"Eu cred ca aceasta discutie trebuie sa se incheie zilele urmatoare. (...) PSD are Victor Ponta, Romania are nevoie de Victor Ponta. (...) Eu zic sa nu vorbim de ruperea relatiei", a spus Dragnea.

Liderul PSD a spus insa ca diferenta este ca Victor Ponta a vorbit la televizor mai mult decat el pe aceasta tema si tocmai de aceea vrea sa aiba o discutie cu fostul premier pentru a lamuri lucrurile.

"O sa-l caut zilele urmatoare, sa ne vedem, si sper sa inceapa sa munceasca alaturi de mine, alaturi de colegii nostri, sa finalizam programul de guvernare", a precizat Dragnea.

Intrebat despre PRU, partidul care doreste sa il aduca pe Victor Ponta in randurile sale, social-democratul a spus ca nu este interesat de ce face Bogdan Diaconu si nu doreste sa comenteze. "Nu e nici in precuparea mea, nici in preocuparea colegilor de partid", a spus Dragnea.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca il tenteaza mai mult un proiect nou si mai mic decat sa stea ”in tribuna” unei echipe mari, facand referire la o posibila trecere a sa de la PSD la PRU, precizand insa ca prima sa optiune va ramane PSD.

”M-as transfera la Steaua Rosie Belgrad ca tot sunt eu stelist. (...) Sau la orice echipa din jur. (...) Cand ai un jucator care nu are loc in echipa, decat sa-l tii pe banca sau in tribuna, lasa-l sa joace la o echipa si sa se intoarce cand ai nevoie. Decat sa stau in tribuna, sigur ca un proiect in care sa pot sa fac ceva, e tentant. E uman, e de inteles acest lucru. Fiind campanie electorala pot sa fac mai mult decat atat. Partidul meu m-a folosit la alegerile pentru locale”, a spus Ponta, intrebat daca are de gand sa ”se transfere” la PRU sau la o alta ”echipa” din afara tarii.

Citeste si:
Povestea zilelor săptămânii. Caracteristica fiecărei zile a săptămânii
Povestea zilelor săptămânii....

Ponta a adaugat ca nu a contribuit la realizarea programului de guvernare al social-democratilor, precizand ca nu a fost contactat de conducerea partidului, si ca va afla probabil din presa despre continutul acestuia, relateaza News.ro.

”Eu nu am pretentia ca presedintele partidului sa ma sune sau sa ma intrebe. Dar, de exemplu, am inteles ca se va prezenta programul de guvernare al PSD. Il voi afla, ca si dvs, din presa. Nu e ca m-a intrebat cineva si eu am spus: domnule, ia lasati-ma in pace, eu nu vreau sa va zic nimic. Eu stiu ca atunci cand am construit programul de guvernare, era si Liviu Dragnea, dar era si dl. Tariceanu si Adrian Nastase. Nu se punea problema ca vreunul dintre ei sa fie in Guvern. Am invatat enorm de mult. Chiar am avut ocazia sa vorbesc cu Mugur Isarescu, cu Victor Ciorbea, chiar am vorbit si cu Emil Boc. Acum in decembrie. (...) Adica, totusi, cand esti acolo ai o experienta care conteaza”, a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Citeste si:
Încep calculele politice: PSD, ALDE Și Pro România pregătesc o alianță
Încep calculele politice...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.