Secretarul de stat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a anuntat ca, anul acesta, vor fi facute investitii in valoare de 60 de milioane de euro in echipamente pentru pompieri.

"Anul asta, deja domnul inspector general (Ovidiu Vasilica, n.r.) a semnat 25 de milioane de euro, (...) au inceput dotarile sa soseasca si (...) cele 25 de milioane le consideram deja absorbite pentru ca pana la sfarsitul anului o sa fie livrat tot echipamentul cumparat prin ele si care include masini de pompieri, camioane de transport, mijloace de transport personal, completarea dotarilor judetelor care n-au primit motopompe de capacitate mare, masini de scafandri (... ). Vorbim de o dotare nationala in acest sens. Pe langa cele 25 de milioane, mai avem 35 de milioane de euro, (...) pe un alt proiect, pe care il numim proiectul Multirisc (...). Discutam acum cu Comisia Europeana forma finala a proiectului, (...) iar acest proiect (...) este destinat mai multor probleme, dar in mod deosebit pentru cautarea, salvarea urbana (...). Pentru prima oara, pompierii din Romania vor primi anumite timpuri de echipamente pe care pana acum nu le-au avut si care sunt destinate cautarii si salvarii (...). Eu sper ca pana la sfarsitul anului (...), pe langa cele 25 de milioane de euro, sa mai semneze Inspectoratul (IGSU, n.r.) si cele 35 de milioane, (...) inseamna ca semnam per total 60 de milioane de euro de echipamente, care urmeaza sa fie livrate in cursul acestui an si anul viitor", a spus Raed Arafat intr-o conferinta de presa.

Acesta a precizat ca este prevazuta si ridicarea nivelului Centrului de pregatire a subofiterilor pompieri de la Boldesti, care "va face obiectul unui proiect de cateva milioane de euro numai pentru completarea dotarii".

Arafat a mai spus ca alte 70 de milioane de euro vor fi atrase prin proiectul RO-RISK.

Totodata, acesta a anuntat ca, odata cu dotarea pompierilor, va creste si numarul exercitiilor efectuate de acestia. De la inceputul anului si pana in prezent au fost efectuate pe plan national mii de exercitii, transmite Agerpres.

"Noi nu facem acum exercitii numai sa vedem dupa Colectiv. Exercitii s-au facut si inainte de Colectiv si se vor face mult inca dupa (...). Unele exercitii sunt punctuale, sunt mai mici (....), alte exercitii sunt foarte mari (...). De la inceputul anului pana acum, din ce stiu (...), au fost efectuate pe plan national mii de exercitii, de la exercitiu mic, care implica doua echipaje, pana la exercitiu care implica doua-trei judete", a afirmat Arafat.

Citeste si:
Explozii uriașe la o stația GPL din Crevedia. O persoană a decedat
Explozii uriașe la o stația...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.