Politica 3 Iulie 2016 15:30
Presedintele Klaus Iohannis afirma, in mesajul transmis cu ocazia Zilei Justitiei, ca alegerea in 5 iunie a unor alesi locali cu probleme in justitie nu inseamna diminuarea sprijinului popular pentru lupta anticoruptie, acestea fiind "cazuri izolate", iar institutiile trebuie sa depuna eforturi in continuarea pentru combaterea coruptiei.

"Vreau sa dezavuez comentariile generate de unele rezultate ale scrutinului din 5 iunie. Faptul ca au existat cazuri izolate in care au fost alesi ca primari oameni cercetati sau chiar condamnati pentru coruptie nu inseamna in nici un caz diminuarea sprijinului cetatenilor pentru lupta impotriva coruptiei. Integritatea si cinstea sunt in continuare asteptate de romani de la politicieni, de la alesii locali, de la toti cei care fac parte din administratie", spune presedintele.

Iohannis afirma ca increderea cetatenilor in actul de justitie se consolideaza "cand cei chemati sa realizeze justitia isi desfasoara activitatea cu exigenta si eficienta" si transmite astfel un mesaj ca lupta anticoruptie sa continue.

"Prevenirea, identificarea infractiunilor de coruptie si sanctionarea lor trebuie sa fie in continuare obiective majore nu numai ale justitiei din Romania, ci ale tuturor autoritatilor din sfera puterii legislative si executive, in cadrul competentelor pe care le au. In acest proces de consolidare a statului de drept si a luptei impotriva coruptiei, vreau sa va asigur ca aveti in mine un partener de dialog si un sustinator ferm pentru toate reformele care garanteaza lupta anticoruptie", afirma seful statului, adaugand ca fenomenul coruptiei este "o frana" pentru dezvoltarea societatii.

Presedintele vorbeste in mesajul sau si despre recentele numiri in functii de conducere in cadrul autoritatilor care fac parte din puterea judecatoreasca, dar si despre viitoarele alegeri din CSM, car vor avea loc anul acesta, scrie News.ro.

"Imi exprim convingerea ca cei numiti in functii si cei care vor fi alesi in functii la nivelul autoritatii judecatoresti vor mentine si vor promova necontenit cele mai importante valori ale democratiei europene: garantarea statului de drept si a luptei anticoruptie, asigurarea si protejarea independentei justitiei in fata oricaror presiuni externe de natura politica sau economica si garantarea drepturilor si libertatilor individului", spune presedintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.