Politica 19 Mai 2016 14:40
Candidatul USB la Primaria Capitalei Nicusor Dan a anuntat joi numele celor sase mari donatori ai campaniei sale: George Iacobescu, Alexandru Lapusan, Horia Manda, Nicolae Ratiu, Iulian Stanciu si Florin Talpes.

"Au vazut si ei dezbaterea politica si au inteles ca imi fac un mare serviciu venind alaturi de mine", a explicat Dan decizia de a face publice numele acestora.

El a prezentat intr-o conferinta de presa numele celor sase donatori care au contribuit cu sume mai mari de 10.000 de lei, insa nu a precizat exact care au fost sumele donate.

Primul contribuitor prezentat de candidatul USB este George Iacobescu, care a dezvoltat cel mai mare proiect imobiliar al Londrei, lucru pentru care a primit titlul de "Sir" de la Regina Marii Britanii, a spus candidatul USB.

Pentru campania lui Nicusor Dan a donat o suma mare si fiul lui Ion Ratiu, Nicolae Ratiu, de asemenea decorat de Regina Marii Britanii.

Alexandru Lapusan, liderul unei companii de succes din IT, Horia Manda, de asemenea antreprenor in IT, Iulian Stanciu, managerul Emag, Florin Talpes, creatorul Bitdefeder sunt ceilalti mari donatori.

"Vrem sa facem dezvoltare imobiliara serioasa in Bucuresti, vrem sa aducem investitori seriosi, nu gainariile si mica ciupeala", a explicat Nicusor Dan.

Alte 400 de peraoane au facut donatii online pentru campania USB, insa valoarea acestor donatii este sub 10.000 de lei.

In prima zi de campanie electorala, Nicusor Dan a transmis prin intermediul unui comunicat de presa ca a strans aproximativ 174.000 de euro din donatii - dintre care 706.500 lei au fost obtinuti prin contract notarial de la 6 donatori importanti, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.