Politica 16 Mai 2016 14:54
Liviu Dragnea a spus ca, cel mai probabil, revocarea lui Valeriu Zgonea de la conducerea Camerei Deputatilor va avea loc dupa alegerile locale.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca vizita ambasadorului SUA, Hans Klemm, la seful Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost una institutionala si ca nu poate fi catalogata ca un semnal de sustinere a fostului presedinte executiv, ceea ce s-a hotarat in PSD ramanand neschimbat.

"A fost o vizita institutionala la presedintele Camerei Deputatilor. Au fost cateva lucruri curioase din punctul meu de vedere. A fost acolo niste discutii, printre altele, despre legea achizitilor publice, din cate am inteles. Curiozitatea la care ma refeream este ca domnul Zgonea nici macar nu a votat aceasta lege, dar discuta despre ea si se lauda cu ea. E un lucru interesant", a sustinut Liviu Dragnea.

El a negat ca vizita lui Klemm poate fi interpretata ca fiind un semnal de sustinere pentru seful Camerei Deputatilor. "Nu stiu sa fie vreun membru al Ambasadei SUA membru al PSD. In PSD deciziile le luam doar in interior si in Camera Deputatilor numai in plen. Nu stiu sa fi fost un semnal de sustinere. Nu are importanta. Ceea ce am hotarat noi nu se mai schimba", a subliniat Dragnea, pentru MEDIAFAX.

El a mai spus ca, cel mai probabil, revocarea lui Valeriu Zgonea de la conducerea Camerei Deputatilor va avea loc dupa alegerile locale. "E putin probabil (ca Valeriu Zgonea sa fie revocat pana la data de 5 iunie - n.r.), dintr-un motiv pur si simplu administrativ - majoritatea deputatilor sunt foarte implicati in campania electorala pentru locale si nu suntem foarte siguri ca poti fi prezenti toti in plen atunci cand va fi acest vot. Pasul urmator va fi revocarea. Asteptam sa se modifice regulamentul, dupa care introducem cererea de revocare si, atunci, toate mastile lui sa plece. Comisia de regulament va propune plenului modificari la Regulament si, dupa ce se aproba, urmeaza pasul doi - revocarea. Este foarte simplu - sa se puna in acord Regulamentul Camerei Deputatilor cu decizia Curtii Constitutionale. Nu e nimic complicat. De ce nu au facut lucrul asta? Probabil ca asta era motivul ca sa fie acoperit sau protejat", a conchis Dragnea.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a avut o intalnire vineri, in biroul sau, cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm. "Unul din lucrurile pe care le-am discutat azi, i-am multumit pentru modul in care a indeplinit in ultimele saptamani mai multe proiecte legislative importante pentru Romania si SUA si asta include si legea privind restituirea proprietatilor, a exproprierii, legea conducerii intreprinderilor. Vom continua sa monitorizam situatia economica din Romania. Am discutat si alte legi care nu cred ca ar fi benefice pentru Romania. Propunerile de modificare a (legii - n.r.) Agentiei Nationale de Integritate si legea care ofera super-imunitatea avocatilor. In viziunea Statelor Unite nu ar consolida institutiile din domeniu si nici lupta impotriva coruptiei", a declarat ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

El a mai spus ca a discutat cu Valeriu Zgonea mai multe chestiuni importante pentru Romania si SUA, dar si despre parteneriatul strategic. "Sunt aici pentru ca domnul Zgonea e presedintele Camerei Deputatilor. Inteleg ca situatia lui nu s-a decis si cat este aici sper sa lucrez indeaprope cu el", a subliniat Hans Klemm.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.