PNL sustine ca fostului premier Victor Ponta "i-au mai ramas doar drumurile la Parchet si Tribunal" si "libertatea de a confectiona acuzatii mincinoase", dupa ce acesta a criticat propunerea facuta de Iohannis in functia de ambasador al Danemarcei, dar si procesele in derulare ale presedintelui.

"Fostului premier Victor Ponta i-au mai ramas doar drumurile la Parchet si Tribunal, imunitatea pastrata politic in Parlament si libertatea de a confectiona acuzatii virtuale. Este, probabil, singurul lucru care il mai fericeste pe cel care va ramane in istoria Romaniei drept ”Patriarhul Minciunii” si care se chinuie zilele acestea sa mai primeasca intr-un fel sau altul atentia publicului", sustine PNL, intr-un comunicat transmis, vineri, catre MEDIAFAX.

PNL afirma ca Victor Ponta incearca sa recastige sefia PSD atacandu-l pe Klaus Iohannis.

"Este reprobabila, insa, incercarea lui Victor Ponta de a recastiga puterea in PSD folosindu-se de numele presedintelui Klaus Iohannis, pentru a le dovedi colegilor de partid ca il poate inlocui pe Liviu Dragnea", potrivit sursei citate.

Liberalii sustin ca nu ar fi de mirare ca Victor Ponta sa astepte "cu un interes meschin, pronuntarea sentintei in cazul actualului lider al PSD (Liviu Dragnea-n.r.)".

PNL il acuza pe Victor Ponta ca "a fugit ascunzandu-se in spatele imunitatii".

"Coruptia este un cancer, iar singurul sau leac este aplicarea legii – de care Victor Ponta a fugit ascunzandu-se in spatele imunitatii. Pe de alta parte, disperarea fostului premier ne da incredere ca adevarul se va afla curand si egalitatea in fata legii il va privi pe deplin si pe Victor Ponta ca pe orice alt cetatean. In cele din urma poate va intelege si Victor Ponta ca justitia nu se face la comanda si ca nu mai poate fi supusa trocului, ca in urma cu cativa ani. Speram sa inteleaga si ratiunea pentru care PNL a militat in tot acest timp pentru incuviintarea solicitarilor justitiei in Parlament si s-a ferit de orice interferenta in procesul judiciar. Asadar, inainte de a lansa acuzatii fantastice in spatiul public pe care si le-ar dori adevarate din frustrarea sa politica, il invitam pe Victor Ponta sa citeasca actele normative in vigoare. Ii dorim lectura placuta!", mai spun liberalii.

Citeste si:
Lidia Buble și-a băgat fanii în ceață, după ce s-a lăudat că a...
Lidia Buble și-a băgat fanii...

Fostul premier Victor Ponta l-a acuzat, vineri, printr-o postare pe Facebook, pe Klaus Iohannis de conflict de interese, in contextul numirii lui Mihai Alexandru Gradinar in functia de ambasador al Danemarcei si de fals si uz de fals, fapte comise in vederea obtinerii in mod fraudulos a unei case in Sibiu, potrivit hotararii definitive a Curtii de Apel Brasov.

Victor Ponta a afirmat, pe Facebook, ca daca toti cetatenii sunt egali in fata legii urmeaza ca "DNA sa ceara inceperea urmaririi penale contra dlui. Klaus Iohannis pentru savarsirea infractiunii de "conflict de interese" prevazuta de art. 301 din Noul Cod Penal deoarece "in exercitarea atributiilor de serviciu ... a participat la luarea unei decizii ... prin care s-a obtinut un folos patrimonial pentru o persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale sau de munca in ultimii 5 ani".

Citeste si:
Încep calculele politice: PSD, ALDE Și Pro România pregătesc o alianță
Încep calculele politice...

In scenariul fostului premier, dupa ipotetica demisie a presedintelui, acesta "va fi cercetat penal si pentru fals si uz de fals, fapte comise in vederea obtinerii in mod fraudulos a unei case in Sibiu, asa cum a stabilit deja prin hotarare definitiva Curtea de Apel Brasov. Si sigur va fi solicitat de catre ANAF sa restituie suma de 600 milioane incasata fara drept ca si chirie pentru casa obtinuta in mod fraudulos".

Presedintele Klaus Iohannis a aprobat joi 19 numiri de ambasadori, printre acestia fiind Dan Mihalache la Londra, Daniel Ionita la Chisinau, Marius Lazurca in Ungaria, Dana Manuela Constantinescu in Bosnia si Hertegovina, Constantin Mihail Grigorie - nominalizat in 2015 pentru Cehia si retras in urma unui scandal - in Croatia si sibianul Mihai Alexandru Gradinar in Danemarca si in Republica Islanda.

Citeste si:
Dragnea, scrisoare pentru Ciolacu: Sunteți pionii deghizați de la...
Dragnea, scrisoare pentru...

Mihai Alexandru Gradinar (Danemarca) a fost secretar in cadrul Ambasadei Romaniei la Viena. Potrivit presei, tatal sau este un om de afaceri cunoscut in Sibiu, fost director al SC Energie Termica, subordonata Primariei si ar fi un apropiat al presedintelui Klaus Iohannis. Potrivit acelorasi informatii, Klaus Iohannis a oficiat casatoria noului ambasador la Copenhaga, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.