Senatul a respins luni proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 61/2015 prin care era prorogat termenul de intrare in vigoare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice.

Proiectul de aprobare a Ordonantei de Urgenta a fost respins cu 63 de voturi ”impotriva” si 20 de voturi ”pentru”.

Reprezentantul Guvernului a sustinut ca este nevoie de implementarea unui nou sistem, pentru aplicarea legii 152/2015, care presupune infiintarea a 42 de comisii de insolventa la nivel teritorial si a unei comisii centrale. El a mentionat ca, la nivelul Executivului, a fost stabilit un plan de actiuni, iar pana in prezent, acest plan este respectat.

Unul dintre senatorii social-democrati, Gabriela Cretu, le-a cerut colegilor sai respingerea ordonantei Guvernului, scrie MEDIAFAX.

”Eu sper ca votam impotriva propunerii guvernamentale, altfel, suntem incoerenti. Am venit cu legea darii in plata, cand legea insolventei persoanei ar fi rezolvat mult mai coerent problemele pe care oamenii le au cu bancile”, si-a explicat Cretu solicitarea.

Un alt senator PSD, Sorin Bota, a reprosat Executivului faptul ca nu a publicat normele de aplicare a legii. ”Nu au avut timp sase luni? Dar oamenii care sunt in situatia de a-si declara falimentul personal, i-ati intrebat daca mai au timp? Lucrati ceva in aceste luni, sa faceti aceste norme? Este o bataie de joc ce ati facut cu aceasta Ordonanta”,a spus senatorul PSD.

”Nu putem face lucrurile pe picior”, a replicat reprezentantul Guvernului.

Senatul a fost prima camera sesizata. Forul decizional este Camera Deputatilor.

Guvernul a decis, in decembrie 2015, amanarea cu un an, pana pe 31 decembrie 2016, a intrarii in vigoare a legii privind procedura insolventei persoanelor fizice. Motivul invocat a fost ca pana in prezent nu s-a facut niciunul dintre pasii prevazuti de actul normativ pentru a putea fi pus in practica.

Citeste si:
Ciucă: OUG privind măsurile bugetare, proiectul plafoanelor de...
Ciucă: OUG privind măsurile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.