Fostul primar al comunei doljene Podari Constantin Gheorghita a fost trimis in judecata de DNA, alaturi de viceprimar si de alti functionari ai Primariei, pentru abuz in serviciu si fals, intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a unei suprafete de teren.

Conform unui comunicat de presa transmis, luni, de Directia Nationala Anticoruptie, procurorii DNA Craiova au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a fostului primar al comunei Podari din judetul Dolj Constantin Gheorghita, pentru abuz in serviciu si fals intelectual in forma continuata.

In acelasi dosar, procurorii i-au trimis in judecata, pentru aceleasi fapte, pe actualul viceprimar al comunei, Petre Prodileanu, pe secretara Primariei Podari, Mioara Stan, pe fostul arhitect-sef al Primariei Mariana Vladuti.

De asemenea, au fost trimisi in judecata fostul sef al Serviciului taxe si impozite din Primaria Podari Costinel Babalau, acuzat de instigare la abuz in serviciu, inselaciune, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, precum si Radu Cristian Pisica, inginer la o societate comerciala, pentru instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, si Iulian Alexandru Albu, arhitect la o societate comerciala, pe care procurorii il acuza de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Conform rechizitoriului DNA, in 26 mai 2008, Constantin Gheorghita, in calitate de primar si presedinte al Comisiei pentru analiza notificarilor conform Legii nr.10/2001, a emis in mod abuziv o dispozitie prin care a aprobat restituirea suprafetei de 5.000 de metri patrati unei persoane, iar in 30 iunie 2008, a pus-o pe aceasta in posesie cu respectiva suprafata de teren in intravilanul comunei Podari. Procesul-verbal de punere in posesie a fost intocmit si semnat de primar si de viceprimarul Petre Prodileanu, cu toate ca persoana respectiva nu a fost prezenta, iar comisia nu s-a deplasat efectiv in teren si nu a facut masuratori.

Dispozitia privind retrocedarea a fost emisa in doua exemplare distincte ca si continut, avand insa aceleasi data si numar de inregistrare, una fiind prezentata Prefecturii, iar cealalta beneficiarului restituirii suprafetei de teren.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Terenul de 5.000 de metri patrati obtinut ilegal a fost vandut, prin intermediul altei persoane, in 21 ianuarie 2010, lui Costinel Babalau care, dupa ce a intrat in posesia suprafetei, a inceput procedurile de inscriere in cartea funciara a dreptului sau de proprietate.

"In acest context, in primavara anului 2010, inculpatul Babalau Costinel l-a determinat pe inculpatul Pisica Radu Cristian sa il ajute cu intocmirea documentatiei tehnice necesare pentru obtinerea autorizatiei de construire cu privire la mai multe imobile apartinand S.C. ANIF S.A. Dolj care erau deja edificate pe terenul respectiv. La randul sau, inculpatul Pisica Radu Cristian l-a determinat pe inculpatul Albu Iulian Alexandru sa intocmeasca documentatia tehnica nereala, in beneficiul inculpatului Babalau Costinel, pe care acesta a folosit-o la obtinerea autorizatiei de construire. In perioada martie - aprilie 2010, inculpatul Babalau Costinel i-a determinat pe inculpatii Gheorghita Constantin, Stan Mioara si Vladuti Mariana sa elibereze autorizatia de construire/desfiintare si certificatul de urbanism, privind construirea unui depozit de materiale si a unei constructii anexa, in comuna Podari, judetul Dolj, desi constructiile pentru care a solicitat autorizarea erau deja edificate si se aflau in patrimoniul S.C. ANIF S.A. Dolj (institutie de stat), iar pe inculpatul Prodileanu Petre sa incheie procesul-verbal de receptie a lucrarilor", se arata in rechizitoriul DNA.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

In 6 iulie 2010, Costinel Babalau, pretinzand ca este proprietarul cladirilor care in realitate apartineau SC ANIF SA Dolj, situate in comuna Podari, a indus in eroare un cumparator de buna credinta cu prilejul incheierii contractului de vanzare-cumparare privind cladirile respective, obtinand astfel, in mod injust, suma de 106.000 de euro ca si pret al vanzarii si cauzand totodata o paguba in cuantum de 106.863,38 lei (valoare de inventar) in dauna SC ANIF SA Dolj.

In acest dosar, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile detinute de patru dintre inculpati pana la concurenta sumei de 106.000 de euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.