Liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat, marti, cu privire la legea privind pensiile parlamentarilor, ca nu exista un temei juridic pentru a contesta legea la CCR, insa, vor exista sanctiuni pentru liberalii care nu au respectat decizia partidului de a nu participa la vot.

"Reiteram pozitia PNL, de a nu se da gir acestei initiative (..) din considerente de natura morala si procedurala. Este imoral ca ceilalti cetateni sa ramana cu pensiile nemodificate si parlamentarii sa isi mareasca pensiile. Consideram ca atunci cand vorbim despre o speta juridica ea trebuie tratata unitar. Atunci cand vom avea o lege care sa rezolve problema tuturor pensiilor din Romania, atunci putem lua in considerare si pensiile parlamentarilor", a declarat liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu.

El a afirmat ca PNL a decis ca senatorii si deputatii liberali sa nu participe la votul plenului asupra la legii privind pensiile parlamentarilor. "Grupurile parlamentare PNL nu au participat la vot pentru ca dorim sa se vada clar ce partide politice sustin pensiile speciale ale parlamentarilor. Cred ca PNL este singurul partid politic care nu a participat la votul pentru legea pensiilor parlamentare si cred ca am procedat corect", a mai declarat liderul deputatilor PNL.

Nicolaescu a sustinut ca, potrivit informatiilor care i-au fost oferite de secretarul de sedinta de la PNL, niciun parlamentar liberal nu a fost prezent la vot.

Liderul deputatilor PNL a mai spus ca daca se va dovedi ca sunt alesi liberali care nu au respectat decizia partidului, partidul ii va sanctiona pe cei vinovati de incalcarea deciziei. "Exista o hotarare de a sanctiona aspru parlamentarii care nu duc la indeplinire hotararile partidului. Daca vom sesiza astfel de cazuri le vom aduce la cunostinta Biroului Politic PNL", a spus Nicolaescu.

Pe de alta parte, deputatul PNL a mai spus ca liberalii, in urma consultarii pe care au avut-o cu juristii, nu au identificat aspecte de neconstitutionalitate care le-ar putea permite sa atace legea pensiilor parlamentarilor la CCR, insa, vor continua analiza.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a declarat, marti, ca are dubii ca in sala erau 287 de parlamentari, la votul privind pensiile speciale ale alesilor, cati a numarat Valeriu Zgonea, insa precizeaza ca nu poate dovedi acest lucru, astfel incat PNL nu poate contesta votul, scrie MEDIAFAX.

"La votul final asupra legii ne-am ridicat din sala si am plecat, 90 de parlamentari PNL. In opinia mea este foarte greu de crezut ca, dupa ce la votul anterior au fost 304 voturi pentru, 2 impotriva si vreo 7 abtineri, puteau ramane in sala 287 de parlamentari dupa retragerea din sala a 80-90 de parlamentari ai PNL", a sustinut Orban. "Se pare ca Valeriu Zgonea o depaseste in maiestrie pe Roberta Anastase", a comentat el.

Citeste si:
Valeriu Zgonea a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare
Valeriu Zgonea a fost...

Senatorii si deputatii au adoptat, marti, proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, in urma reexaminarii cerute de Klaus Iohannis, astfel incat acestia vor beneficia de pensie doar daca nu sunt realesi si au incheiat cel putin un mandat complet de parlamentar. Legea va ajunge la presedintele Klaus Iohannis, care este obligat acum, in termen de 10 zile, sa promulge proiectul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.