Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a anuntat, miercuri seara, ca isi retrage intentia de a candida pentru functia de presedinte al PSD, in conditiile in care va candida Liviu Dragnea, mentionand ca face pare din echipa acestuia si il sustine impreuna cu PSD Bucuresti in acest demers.

"Astazi, colegul meu Liviu Dragnea si-a anuntat candidatura pentru functia de presedinte al PSD. In aceste conditii, imi retrag intentia de a candida pentru aceasta functie", spune Negoita, intr-o scurta inregistrare video postata pe contul sau de Facebook. "Fac parte din echipa Liviu Dragnea si il sustin impreuna cu PSD Bucuresti in acest demers", adauga el.

In 22 septembrie, liderul PSD Bucuresti, Robert Negoita, declara, intr-o conferinta de presa, ca s-a decis sa candideze pentru functia de presedinte PSD vazand ca partidul e intr-o situatie "delicata", cu liderul interimar condamnat in prima instanta, iar premierul trimis in judecata, scrie MEDIAFAX.

Pe de alta parte, liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca anuntul candidaturii sale va fi facut duminica, in cadrul Conferintei judetene a PSD Teleorman, in filiala din care face parte si in judetul pe care il "iubeste".

Robert Negoita, care a castigat in 10 septembrie sefia organizatiei Bucuresti, isi declara atunci sprijinul pentru ca Dragnea sa ajunga cat mai repede presedinte deplin al PSD. "Propun rezolutia privind organizarea unui congres in prima jumatate a lunii octombrie, pentru ca Liviu Dragnea si conducerea partidului sa capete legitimitate si sa putem sa ne pregatim cat se poate de serios pentru anul viitor si pentru mobilizarea partidului", spunea Negoita.

Marti, insa, total neasteptat si pentru liderii partidului, Negoita a sosit la sediul PSD si si-a anuntat candidatura impotriva celui pe care il sustinuse cu mai putin de doua saptamani in urma. De altfel, miscarea lui Negoita l-a luat prin surprindere si pe Liviu Dragnea, cei doi avand un schimb de replici tensionate in momentul in care edilul Sectorului 3 a sosit la sediul PSD. Robert Negoita l-a intrebat pe liderul interimar al partidului daca poate invita jurnalistii in sala de conferinte, pentru a sustine o declaratie. Liviu Dragnea l-a intrebat pe Negoita despre ce este vorba, afirmand ca "nu stie nimic" despre nicio conferinta. "Poti face ce vrei", i-a spus Dragnea acestuia, insa i-a cerut o discutie privata. Robert Negoita l-a intrebat din nou pe Liviu Dragnea daca poate invita jurnalistii in sala de conferinta.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

"Ce este circul asta?", a spus Dragnea, in momentul in care jurnalistii s-au apropiat de cei doi si a fost fotografiat. "Te rog frumos, vreau sa discut ceva cu tine, nu inteleg ce vrei sa faci", i-a spus atunci lui Negoita. "Vreau sa fac un anunt", a raspuns Negoita. Liderul interimar al PSD si primarul Sectorului 3 au avut o discutie privata timp de cateva minute, in urma careia Robert Negoita a invitat jurnalistii in sediu, iar Dragnea a plecat de la PSD.

Potrivit unor surse social-democrate, Robert Negoita nu anuntase conducerea centrala a partidului ca urmeaza sa sustina o conferinta de presa. De altfel, in conferinta de presa, Negoita a sustinut ca a discutat cu Liviu Dragnea despre candidatura sa, iar acesta nu avut obiectii. "I-am comunicat ca voi candida. Nu-l deranjeaza. Suntem colegi, ne respectam reciproc si competitia nu face altceva decat sa stimuleze", a spus Negoita.

Citeste si:
Biden vrea să candideze pentru al doilea mandat în 2024
Biden vrea să candideze...

Pana acum si-au mai anuntat intentia de a candida la sefia PSD senatorii Daniel Savu si Serban Nicolae.

Data limita pentru depunerea candidaturilor este 29 septembrie.

Alegerea presedintelui PSD va avea loc in 11 octombrie, printr-un scrutin universal, fiind prima data in istoria PSD cand liderul formatiunii este ales prin vot direct, de catre totii membrii sai. Dupa alegerea presedintelui, restul functiilor din Biroul Permanent National vor fi alese la Congresul care va avea loc in 18 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.