Averea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de fapte de coruptie, este verificata de Agentia Nationala de Integritate (ANI), au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din institutie, care au precizat ca ANI s-au autosesizat dupa arestarea primarului.

ANI s-a autosesizat in lumina recentelor evenimente privindu-l pe primarul Capitalei Sorin Oprescu si a decis verificarea averii acestuia, au declarat sursele citate. Potrivit legii, verificarile vizeaza averea acumulata in timpul mandatului sau mandatelor, cat si timp de trei ani dupa incheierea ultimului mandat, au mai precizat sursele.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere, din iunie 2014, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, detine doua terenuri intravilane, in Ciolpani si in Predeal, o vila si un apartament, precum si obiecte de arta, de cult si bijuterii in valoare de 81.000 de euro, iar in conturi are aproximativ 129.000 de lei si 38.000 de dolari.

Sorin Oprescu are un teren intravilan in Ciolpani, judetul Ilfov, in suprafata totala de 1.000 de metri patrati, si un teren intravilan in Predeal, in suprafata de 500 de metri patrati. In Ciolpani, primarul Capitalei detine si o casa de locuit, de 480 de metri patrati. Oprescu mai are si un apartament de 172 de metri patrati in Bucuresti.

Potrivit declaratiei sale de avere, primarul Capitalei detine obiecte de arta de 51.000 de euro, obiecte de cult de 5.000 de euro, si bijuterii, ceasuri si aparate electronice de 25.000 euro, scrie mediafax.

In conturi, Oprescu are peste 129.000 de lei si 38.000 de dolari. Oprescu primeste anual o indemnizatie de primar in valoare de 79.512 lei, un salariu de profesor la Universitatea de Medicina si Farmacie de 61.048 de lei si o indemnizatie din partea Academiei de Stiinte Medicale de 6.424 de lei.

Totodata, el mai incaseaza, din doua contracte de concesiune, 8.000 de lei si respectiv 597.400 de lei si 20.500 de euro. Potrivit declaratiei, primarul nu detine autoturisme sau alte bunuri mobile, nu are plasamente, investitii sau imprumuturi si nici datorii.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de procurorii DNA sambata noapte, iar duminica noapte, cu putin inainte de miezul noptii, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Decizia nu este definitiva si a fost contestata de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, primarul general al Capitalei ar fi primit mita 25.000 de euro, sambata seara, banii, provenind de la patru denuntatori, fiind dusi la locuinta primarului de seful unei institutii din Primarie.

Ulterior, 5.000 de euro din banii primiti mita de Sorin Oprescu au fost gasiti asupra sa, in trafic, iar o parte la locuinta acestuia, din Ciolpani, potrivit anchetatorilor.

Procurorii arata ca, in perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din Bucuresti un sistem prin care firmele care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuia sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.