Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a anuntat, luni, ca sesiunea parlamentara extraordinara referitoare la Codul fiscal se anuleaza pentru ca membrii Comisiei de buget nu au reusit sa elaboreze un raport.

"Sesiunea extraordinara nu se va putea tine, vom amana pentru saptamana viitoare, cand va fi sesiune ordinara, dezbaterea pe marginea sesizarii facute de presedintele Klaus Iohannis", a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Decizia Senatului vine la scurt timp dupa ce presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a anuntat, la finalul sedintei Coalitiei, ca PSD cere amanarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal si doreste o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel incat sa se ajunga la o decizie politica. De asemenea, sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, programata pentru luni, ora 13.30, a fost anulata.

Dragnea a spus luni ca propunerea este ca joi sa fie o intalnire a partidelor parlamentare pentru a lua o decizie politica in privinta Codului Fiscal, astfel incat acesta sa fie modificat in sesiunea parlamentara ordinara, aratand ca practic nu se mai poate vorbi despre sesiune extraordinara, scrie MEDIAFAX.

Si presedintele UNPR Gabriel Oprea a declarat, luni, intrebat in legatura cu amanarea discutiilor din Parlament pe Codul Fiscal, ca este normal ca dupa intalnirea tehnica a reprezentantilor partidelor sa urmeze discutii la nivelul liderilor, aratand ca si copresedintii PNL au spus acest lucru.

Initial, Parlamentul a fost convocat, in perioada 24-26 august, in sesiune parlamentara extraordinara pentru dezbaterea cererii de reexaminare a Codului Fiscal, formulata de presedintele Klaus Iohannis.

Inaintea sesiunii extraordinare, reprezentantii partidelor parlamentare au avut joi discutii tehnice privind Codul fiscal. In urma consultarilor - la care au participat ministrul Finantelor Eugen Teodorovici (PSD), Eugen Nicolaescu si Marian Petrache (PNL), Eugen Nicolicea, Haralambie Vochitoiu (UNPR), Iuliu Winkler, Erdei Doloczki Istvan, Alexandru Vegh (UDMR) si Catalin Beciu (ALDE) - au fost anuntate propunerile ca TVA sa scada in doua trepte, de la 24% in prezent, la 20% de la 1 ianuarie 2016 si 19% de la inceputul lui 2017 si ca eliminarea supraaccizei la carburanti sa fie amanata pana la 1 ianuarie 2017.

Citeste si:
Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli...
Raportul „Educația privind...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.