Presedintele filialei judetene PSD Iasi, Gheorghe Nichita, spune ca nu va tolera "la infinit" atacurile din interiorul partidului la adresa sa si ca ar putea urma excluderi, adaugand ca a avut incredere in Mihai Chirica, seful organizatiei municipale, dar acesta "a esuat lamentabil" ca om politic.

Gheorghe Nichita a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca nu va mai tolera atacurile din interiorul PSD Iasi la adresa sa si ca ar putea urma excluderi din partid in cazul in care tensiunile din interiorul organizatiei nu vor fi aplanate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu eu decid excluderile, ci Biroul Permanent Judetean. Dar nu pot tolera la infinit. Vino in partid si spune nemultumirile, nu distruge din interior. Am avut si cu Simirad (Constantin Simirad, fostul presedinte al CJ Iasi - n.r.) situatia asta, era om cu greutate, dar l-am dat dat afara din partid", a afirmat Gheorghe Nichita.

El a precizat ca inca are rabdare, insa a amintit ca toti cei care il ataca au fost pusi pe listele PSD si nu au candidat uninominal in alegeri. "In Mihai Chirica am avut incredere, l-am sprijinit sa fie sef la municipiu la PSD, l-am impus aproape. La alegerile prezidentiale a esuat complet, ca om politic a esuat lamentabil", a spus Nichita, facand referire la infrangerea PSD in municipiul Iasi la scrutinul pentru alegerea presedintelui tarii.

Gheorghe Nichita a afirmat ca Mihai Chirica se comporta "de parca ar fi fost ales in functia de primar", desi deocamdata ii tine locul, pe fondul anchetei DNA care il vizeaza. Nichita a mentionat ca nu are un proiect politic pentru perioada urmatoare si ca este preocupat doar sa isi rezolve problemele cu justitia.

Liderul filialei municipale PSD Iasi, Mihai Chirica, totodata viceprimar al Iasiului cu atributii de primar, declara, joi, intr-o conferinta de presa, ca seful filialei judetene a PSD Iasi, Gheorghe Nichita, ar trebui sa faca un pas inapoi si sa renunte la conducerea organizatiei, din cauza problemelor cu justitia ale edilului suspendat.

"Pentru relansarea partidului, Nichita ar trebui sa faca un pas inapoi. PSD are nevoie de relansare, inaintea unor batalii grele cu PNL. Trebuie sa fim altfel. Daca instanta ii da dreptate, postul de presedinte al organizatiei ii este asigurat", spunea Mihai Chirica.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

El afirma ca Nichita nu ar fi trebuit sa renunte la autosuspendarea din fruntea organizatiei si ca filiala judeteana putea fi condusa de unul dintre prim-vicepresedinti. In replica, Gheorghe Nichita declara presei ca revenirea sa in fruntea organizatiei judetene a avut loc in contextul unor dispute din PSD Iasi si ca Biroul Permanent Judetean l-a mandatat sa tina unita filiala, scrie MEDIAFAX.

In plus, Nichita il acuza pe Mihai Chirica de faptul ca a declansat scandaluri in filiala si preciza ca afirmatiile sefului organizatiei municipale vor fi analizate de conducerea PSD Iasi. "Exista structuri ale partidului care vor analiza aceasta situatie. Cine vrea sa faca declaratii personale, poate sa le faca. Dar cei care le fac in numele PSD trebuie sa aiba grija ca exista un statut. La sedintele de organizatie s-a spus foarte clar ca, de astazi inainte, nu mai vrem sa rupem in partid lucrurile, ci sa fim uniti", spunea Gheorghe Nichita.

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

Relatiile intre seful filialei judetene PSD Iasi, Gheorghe Nichita, si liderul organizatiei municipale, Mihai Chirica, sunt tensionate de mai multa vreme, insa pana acum cei doi nu au mai avut schimburi de replici in public. In ultima perioada, mai multi apropiati ai lui Chirica i-au cerut lui Nichita sa se retraga din functiile politice, pentru a nu afecta imaginea PSD Iasi.

In 5 august, Gheorghe Nichita a revenit in functia de presedinte al PSD Iasi, din care se autosuspendase in luna mai, in urma inceperii anchetei DNA impotriva sa. Decizia de a renunta la autosuspendare a fost anuntata de Nichita in sedinta Biroului Permanent Judetean.

In saptamanile anterioare, Gheorghe Nichita a avut mai multe intalniri in judet cu primarii si sefii de organizatii comunale PSD, in cadrul carora si-a exprimat nemultumirea fata de aparitia unor tabere in PSD Iasi, dupa autosuspendarea sa din functia de presedinte. In 7 mai, Gheorghe Nichita anunta ca se autosuspenda din toate functiile politice detinute, pana la clarificarea situatiei sale juridice, el precizand ca a luat decizia in urma unei discutii cu Victor Ponta.

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

Surse din PSD Iasi spuneau ca, imediat dupa alegerea lui Liviu Dragnea la sefia PSD, Nichita le-ar fi spus unor colegi de filiala ca ar vrea sa revina la conducerea organizatiei iesene a social-democratilor. In perioada autospendarii lui Nichita, filiala PSD Iasi a fost condusa de Victorel Lupu, un apropiat al lui Nichita. Aceleasi surse afirmau ca Gheorghe Nichita nu exclude nici varianta candidaturii sale la alegerile locale de anul viitor, dar ca nu era hotarat daca va candida la functia de primar sau pe listele PSD pentru Consiliul Judetean.

Primarul suspendat al Iasiului este cercetat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat ca ii folosea pe angajatii Politiei Locale pentru a o urmari pe fosta sa iubita. In acelasi dosar sunt cercetati, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, seful Politiei Locale Iasi, si Stefan Avirvarei, sef de serviciu in aceeasi institutie.

Citeste si:
Primarul din Iași, Mihai Chirica, 60 de zile sub control judiciar...
Primarul din Iași, Mihai...

Gheorghe Nichita este suspectat ca ii folosea pe angajatii Politiei Locale Iasi, institutie subordonata Primariei, sa supravegheze anumite persoane, iar directorul Politiei Locale il tinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmarite. Adina Samson, sef de serviciu in Primaria Iasi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relatie de cativa ani, l-ar fi denuntat pe acesta dupa ce el i-ar fi pus pe politistii locali sa o urmareasca.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, s-ar fi folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe langa angajati ai Politiei Locale si ai altor institutii din Primarie, pentru a isi urmari iubita si a ameninta un barbat cu care s-a intalnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Adina Samson spunea ca a fost lovita de edil, care o hartuia si ameninta ca o va distruge, iar in septembrie 2014 i-a comunicat acestuia ca vrea sa incheie relatia, precizand ca in octombrie a facut o plangere la Parchet impotriva primarului, dupa ce acesta a inceput sa o urmareasca si sa o ameninte din momentul in care i-a spus ca vrea sa puna punct relatiei. Ea preciza ca niciodata nu a facut o plangere la DNA si ca singurul sau demers a fost demersul de la Parchet, din octombrie 2014, precizand, totodata, ca ii spusese primarului ca va mai face o plangere si ca se vor vedea la tribunal.

Gheorghe Nichita este primar al Iasiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.