Directorul general al RAJA, Felix Stroe, a fost ales, luni seara, presedinte al PSD Constanta, el fiind de altfel singurul candidat pentru aceasta functie, Stroe spunand ca are ca obiectiv castigarea alegerilor locale si parlamentare de anul viitor, dar si o revigorare a democratiei in partid.

Alegerile pentru noua conducere a organizatiei judetene a PSD Constanta au avut loc, luni, la Casa de Cultura, unde au fost prezenti 634 de delegati. Alegerile au fost organizate dupa ce Radu Mazare a demisionat din functia de presedinte al PSD Constanta si ulterior si din cea de membru de partid.

Conferinta judeteana a PSD Constanta s-a desfasurat in prezenta secretarului general al partidului, Andrei Dolineaschi, care le-a spus celor prezenti ca trebuie sa continue proiectele incepute de Radu Mazare si Nicusor Constantinescu. “Nu pot sa uit ca pe aceeasi scena, acum doi ani, erau si Radu Mazare si Nicusor Constantinescu. Cred ca au fost buni colegi si trebuie sa continuati proiectele bune incepute, intr-o alta formula”, a declarat secretarul general al PSD.

El a precizat ca organizatia de la Constanta va ramane puternica si dupa schimbarea liderilor. “O armata puternica rezista si dupa schimbarea comandantilor sai. O casa bine construita, solida, rezista si dupa ce cel care a construit-o. Consider ca PSD Constanta va ramane la fel de puternica si dupa schimbarea liderilor sai”, a mai afirmat Andrei Dolineaschi. El a transmis si un mesaj din partea presedintelui Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, care a spus ca PSD Constanta a fost una dintre cele mai puternice filiale ale partidului si va ramane asa.

La randul sau, presedintele organizatiei municipale a PSD Constanta, primarul interimar al Constantei, Decebal Fagadau, i-a transmis lui Felix Stroe ca este foarte greu sa vina la conducerea social-democratilor dupa Radu Mazare si ca il va sustine atat timp cat exista un proiect comun.

“E greu sa vii dupa Radu Mazare, e greu sa atingi performantele lui Radu Mazare, dar cred ca organizandu-te asa cum ai facut-o in cadrul companiei de apa, luand cel mai bun de la fiecare coleg si stiindu-i foarte bine rolul intr-o echipa poti sa faci asta. Organizatia municipala te va sprijini atata vreme cat avem un proiect comun, iar proiectul trebuie sa fie acela de a face viata oamenilor mai buna, nu doar sa castigam alegerile. Avem impreuna un an pana la alegerile locale si sunt convins ca avem timp suficient sa le aratam oamenilor ca putem face intr-un an cat altii nici nu s-au gandit ca pot face. Asa ca Felix, asteptarile mele sunt mari, dar si sprijinul meu va fi mare”, a afirmat Decebal Fagadau.

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

Ulterior, s-a trecut la votarea presedintelui, Felix Stroe fiind de altfel singurul candidat pentru aceasta functie. Dupa incheierea numararii voturilor, Felix Stroe a obtinut 629 de voturi pentru si cinci voturi impotriva, scrie MEDIAFAX.

Felix Stroe a declarat apoi ca isi propune o revigoare a democratiei interne in partid. “Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca hotararile pe care le vom lua se vor lua respectandu-ne pe noi insine. Inseamna ca propunerile pe care le vor face organizatiile locale vor fi tratate cu respect in cadrul Biroului Permanent Judetean, inseamna ca toate proiectele importante se vor discuta in cadrul Biroului Permanent Judetean, nu pe la colturi sau prin bisericute. Va promit ca aceasta practica de a discuta separat anumite probleme va disparea in totalitate”, a afirmat noul presedinte al PSD Constanta.

Citeste si:
Radu Mazăre va rămâne în continuare în închisoare
Radu Mazăre va rămâne în...

El a mai spus ca organizatia pe care o conduce are ca obiectiv castigarea alegerilor locale si parlamentare de anul viitor. Ulterior, s-a stabilit si Consiliul Judetean al PSD Constanta, format din 151 de membri, apoi acestia au ales componenta Biroului Permament Judetean. Astfel, presedinte executiv al PSD Constanta, functie detinuta anterior de Nicusor Constantinescu, este presedintele organizatiei municipale, Decebal Fagadau. Secretar executiv a ramas vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta, Cristinel Dragomir, iar trezorier este celalalt vicepresedinte al Consiliului Judetean, Cristian Darie. Biroul Permanent Judetean a fost completat si cu 15 vicepresedinti.

Organizatia judeteana a PSD Constanta are 12.998 de membri. Felix Stroe, in varsta de 60 de ani, a absolvit Academia Navala ”Mircea cel Batran” in 1978 , iar intre 1985 si 1987 a urmat cursurile Academiei de Inalte Studii Militare Bucuresti. Intre 2000 si 2003, a fost viceprimar al municipiului Constanta, iar intre 2000 si 2013, consilier in cadrul Consiliului Local Constanta.

Citeste si:
Nicusor Constantinescu - condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare
Nicusor Constantinescu -...

Din aprilie 2003 si pana in prezent, el detine functia de director general al Regiei Autonome Judetene de Apa (RAJA) Constanta. In perioada 2008 - 2014, Felix Stroe a fost presedinte al Patronatului Roman al Apei si prim-vicepresedinte al Asociatiei Romane a Apei, iar din 2014 este presedinte al Asociatiei Romane a Apei. Din anul 2010 Felix Stroe este cetatean de onoare al municipiului Constanta, iar un an mai tarziu a primit distinctia de cetatean de onoare al municipiului Komrat din Republica Moldova.

In luna martie a acestui an, Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Felix Stroe s-a aflat in incompatibilitate deoarece in perioada 18 iunie 2008 – 18 februarie 2013 a detinut simultan functia de consilier local si functia de presedinte al Consiliului de Administratier si director general al SC RAJA SA. El a atacat in instanta raportul ANI, iar dosarul pe afla pe rolul Curtii de Apel Constanta.

Citeste si:
Președintele Volodimir Zelenski anunță eliberarea a două localități...
Președintele Volodimir...

In 17 noiembrie 2014, Felix Stroe a demisionat din functia vicepresedinte al PSD Constanta, din cauza rezultatului inregistrat la alegerile prezidentiale. El este casatorit si are doi copii.

Radu Mazare a demisionat din functia de presedinte al PSD Constanta in luna martie, apoi a renuntat si la calitatea de membru al PSD, dar si la functia de primar al municipiului Constanta. Pe de alta parte, presedintele executiv al PSD Constanta Nicusor Constantinescu a fost suspendat din functie in aprilie, din cauza problemelor judiciare, iar in urma cu doua saptamani a fost suspendat din calitatea de membru PSD printr-un ordin semnat de liderul PSD, Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.