Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Gelu Stefan Diaconu, a fost invitat la urmatoarea sedinta a Comisiei de Buget-Finante a Senatului pentru a explica de ce nu pune in aplicare titluri executorii de 315 milioane de euro si "inchide cofetarii pentru 5 lei".

Decizia a fost luata, marti, la propunerea senatorului PSD Constantin Popa, propunere care a fost votata in unanimitate de membrii comisiei.

"Oricum nu vine, e prea mare onoarea pentru noi", a spus unul dintre senatori. "Nu vine, nu vine, dar asta e altceva", a afirmat si Constantin Popa, initiatorul demersului.

Discutiile dintre senatorii membri ai comisiei au continuat pe marginea acestui subiect.

"Sa nu cadem in capcana asta, adica sa validam un simulacru de lupta anticoruptie care, vezi Doamne, e o strategie pe televizoare ca e o lupta anticoruptie, ca se inchide ala pentru 5 lei, dar in continuare nu sunt executate sutele de milioane, titlurile executorii ale DNA. Sunt 315 milioane euro. De ce nu executam banii astia si inchidem cofetarii pentru 5 lei? Sa nu cadem in capcana si sa spunem ca ne delimitam de veleitari de genul asta", a spus un alt senator, potrivit MEDIAFAX.

Data la care va avea loc urmatoarea sedinta a comisiei Buget-Finante a Senatului va fi stabilita ulterior.

ANAF considera ca "selectia prin omisiune" a actiunilor institutiei in vederea "conceperii materialelor de presa" nu face altceva decat sa contribuie "intr-o maniera consistenta" la informarea defectuoasa, prezentand "in mod eronat eforturile depuse de Directia Antifrauda".

"Reiteram pe aceasta cale si faptul ca actiunile de combatere a micii evaziuni reprezinta o linie secundara de activitate a ANAF, tratata insa cu aceeasi seriozitate de catre ANAF. Linia prioritara de actiune a DGAF este reprezentata de analiza, investigarea si instrumentarea cazurilor de frauda fiscala organizata sistematica", se arata intr-un comunicat transmis luni de ANAF, in care sunt reluate rezultate ale activitatii Directiei Antifrauda in 2014 si in primele doua luni din acest an.

Citeste si:
Grevă japoneză în Ministerul Finanțelor, Vamă și ANAF. Angajații...
Grevă japoneză în Ministerul...

Potrivit ANAF, 90% dintre cazurile instrumentate anul trecut de Directia Antifrauda au vizat prejudicii de peste 1 milion de euro/dosar, iar in primele doua luni din 2015 procenajul dosarelor de peste 1 milion de euro a fost de 87% din totalul sesizarilor penale inaintate organelor de ancheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.