Presedintele PSD, Victor Ponta a declarat, luni, dupa sedinta Biroului Permanent National, ca social-democratii ”nu se vor opune numirii lui Eduard Hellvig la conducerea SRI, dar ca doresc o dezbatere publica privind numirile nepolitice in institutiile nepolitice.

Ponta a declarat ca in urma deciziei din conducerea partidului, se va merge in fata grupurilor parlamentare ale PSD cu propunerea respectarii unui principiu enuntat inca din 2014, de a avea persoane, daca se poate, nepolitice in fruntea unor institutii nepolitice, respectiv ca "toti sefii din aceste institutii sa nu apartina aceleeasi formatiuni politice".

Presedintele PSD a aratat ca ar fi preferat "ca nominalizarea sa fie facuta pentru o persoana care sa nu apartina PNL", scrie MEDIAFAX.

"Respectam dreptul presedintelui (..) Pe domnul Hellvig il cunoastem, am lucrat bine, cand eram in USL, este o persoana echilibrata (..). Nu ne vom opune la nimirea domniei sale, dar ne dorim dezbatere publica pe acest principiu, sa stabilim daca o putere politica, aflata in posibilitatea de a face numiri, va acoperi toate functiile", a spus Victor Ponta.

El a aratat ca social-democratii il cunosc pe Hellvig si au lucrat foarte bine cu acesta. "Pe domnul Hellvig il cunoastem si am lucrat foarte bine, in toata perioada USL si credem ca este o persoana echilibrata si care poate sa-si indeplineasca sarcinile in noua functie. Deci nu ne vom opune la numirea domniei sale", a adaugat Ponta.

El a spus, pe de alta parte, ca PSD isi doreste sa existe o dezbatere publica pe principiul potrivit caruia la institutii nepolitice se vor numi oameni nepolitici.

"Ne dorim sa avem o dezbatere publica pe acest principiu care a fost enuntat foarte mult si foarte des si sa stabilim daca o putere politica odata aflata in pozitia de a face nominalizari va acoperi toate functiile din toate institutiile sau daca e bine ca in Romania cat mai multe categorii de alegatori sa fie reprezentate", a spus Ponta.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

El a spus ca in 2000, in cazul lui Timofte, si in 2006, in cazul lui Maior, PNL a votat impotriv acestora. "Noi de data aceasta nu votam impotriva, ca nu suntem ca ei. Noi vrem ca legitimitatea sefilor de institutii cum cu SRI sa fie cat mai mare", a spus Ponta.

Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii.

El a spus ca in cursul zilei a avut intalniri cu liderii partidelor politice, carora le-a adus la cunostinta intentia sa de nominalizare a lui Eduard Hellvig pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii.

Seful statului a mentionat ca a decis sa faca o nominalizare pentru pozitia de director al SRI, in persoana lui Eduard Hellvig. "In aceasta seara am semnat scrisoarea catre presedintii celor doua Camere ale Parlamentatului si l-am propus pe domnul Eduard Hellvig pentru pozitia de director", a tinut sa anunte Klaus Iohannis.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.