Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca el nu poate nici sa taie, nici sa majoreze bugetul cuiva, cu referire la bugetul DNA, si a facut apel la "a nu-i mai prosti pe oameni in continuare si la a nu le mai spune minciuni pe aceasta tema".

"Vreau sa explic inca o data, pentru toti cetatenii Romanei, dincolo de faptul ca Ponta ieri a taiat bugetul DNA. Eu nu am acces la datele din bugete, atat timp cat ele sunt la fiecare ordonator de credite. (...) Asa incat, daca vrem sa le spunem oamenilor adevarul, sa nu-i mai prostim in continuare, cu Ponta care taie bugetul...Ponta nu poate nici sa-l taie, nici sa creasca bugetul", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca are un rol logic si legal, intr-un lant de bun simt, in constructia bugetului.

"Eu am un rol, ca prim-ministru, intr-un lant de bun simt, logic si legal, pe care trebuie sa-l explicam oamenilor ca sa nu ne batem joc tot timpul si sa le spunem minciuni, cum Ponta taie bugetul cuiva. Nu pot nici sa-l tai, nu pot nici sa-l maresc, pentru ca e vorba despre date care tin de cheltuieli de persanal, bunuri, servicii, titluri executorii", a adaugat Ponta.

"Asta este adevarul, toate celelalte discutii din presa din pacate induc niste lucrui care nu sunt adevarate. Eu nu fac bugetul, fiecare institutie isi face propriul buget, il propune mai departe, iar noi il propunem catre Parlament. Parlamentul este cel care il adopta, dar presedintele Romaniei este cel care trebuie sa il promulge", a mai spus Ponta.

El a precizat ca ministrul Bugetului, Darius Valcov, este cel care a coordonat acest aspect. "Domnul Valcov a coordonat zeci, sute de persoane, fiecare instiutie in parte care vine cu date, date care se construiesc nu pe ce vreau eu sau vrea cineva, ci pe numar de personal, cheltuieli, bunuri si servicii, titluri executorii", a spus Ponta.

Directia Nationala Anticoruptie si-a exprimat, joi, nemultumirea ca in proiectul de buget pentru 2015, publicat pe MFP, nu pot fi identificate fondurile alocate pentru institutie, ci acestea sunt incluse in cele pentru Ministerul Public, institutie care ar urma sa aiba un buget cu 31,94% mai mic decat cel din 2014.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

"In urma publicarii, pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice, a proiectului Legii Bugetului de stat pe anul 2015, conducerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a constatat urmatoarele: in anexele la proiectul de lege sus mentionat nu se regaseste fila distincta de buget pentru DNA, asa cum prevede art. 4 alin. 4 din OUG nr. 43/2002 privind DNA, ci doar o fila centralizatoare pentru intregul Minister Public, fara a se identifica fondurile alocate DNA pe anul 2015", a aratat institutia, intr-un comunicat de presa transmis joi.

In cursul zilei de joi, ministrul Bugetului, Darius Valcov a avut o discutie cu Laura Codruta Kovesi si cu ministrul Robert Cazanciuc. Valcov a anuntat, dupa aceasta intalnire, ca "lucrurile s-au clarificat iar DNA va avea bugetul solicitat in 2015".

La randul ei, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, a declarat vineri ca a fost informata de reprezentantii Ministerului Finantelor ca propunerile bugetare ale DNA urmeaza sa se regaseasca in fisa de buget a institutiei. "In cursul noptii, am primit un email din partea reprezentantilor Ministerului Finantelor, in care au precizat ca propunerile noastre au fost insusite si urmeaza sa se regaseasca in fisa de buget a Directiei Nationale Anticoruptie", a spus Kovesi.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.