Demisia ministrului de Externe Titus Corlatean nu rezolva problema suplimentarii sectiilor de votare in strainatate, premierul Victor Ponta trebuind sa solutioneze rapid situatia sau sa demisioneze la randul sau, a declarat, luni, prim-vicepresedintele ACL Catalin Predoiu.

"Prin ceea ce s-a intamplat este foarte clar ca Victor Ponta pregateste furtul alegerilor. Demisia anuntata a lui Corlatean nu va acoperi acest furt. Corlatean trebuia demis pana la aceasta ora. Faptul ca nu l-a demis il pune pe premierul Ponta in complicitate cu el, si cer demisia premierului, azi, acum. Sa-si dea demisia odata cu domnul Corlatean. In plus, demisia lui Corlatean nu rezolva problema, vrem sectii suplimentare pentru romanii care vor sa-si exercite dreptul la vot. Vrem ca acesti romani sa poata spune clar ce vor, pentru presedintele lor. Demisia lui Corlatean nu va opri valul anti-Ponta. Este o dovada clara a complotului intre Ponta si Corlatean, iar orice explicatie ar veni este de prisos", a declarat prim-vicepresedintele ACL, scrie MEDIAFAX.

Victor Ponta trebuie "sa-si asume ministerul de Externe sa rezolve problema, sa mareasca numarul sectiilor de votare, sa dea hotarare de Guvern, sa faca ceea ce trebuie sa faca un premier si sa dea drept constitutional romanilor din diaspora sa-si exercite votul (...) Ori isi da demisia, ori rezolva problema”, a sustinut Predoiu.

El a precizat ca nu stie daca demisia lui Corlatean va opri protestele din tara si din strainatate, deoarece ACL nu este implicata in aceste manifestatii. "Stim sigur ca ceea ce s-a intamplat in diaspora a incalcat Constitutia si pana la aceasta ora Corlatean trebuia demis", a mai spus Predoiu.

"E praf in ochi, se incearca deplasarea discutiei catre demisia domnului Corlatean. Realitatea si cea mai importanta problema sunt lipsa sectii sectiilor suplimentare (...) este o manevra politica, dar va esua. Romanii sunt inteligenti si inteleg ce li se pregateste", a mai declarat liderul democrat-liberal.

Predoiu a fost intreabat daca ACL are o estimare a numarului de sectii de votare care trebuie suplimentate in diaspora. "In functie de cererile estimate pe care le-au transmis ambasadele', a replicat prim-vicepresedintele PDL.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Ministrul Titus Corlatean a anuntat, luni, ca l-a informat pe premierul Victor Ponta ca a decis sa-si depuna mandatul de ministru, mentionand ca MAE isi mentine pozitia ca nu exista baze legale pentru infiintarea de noi sectii de votare in strainatate la turul 2.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.