Ministrul de Externe, Titus Corlatean, si-a anuntat, luni, demisia din functie.

Ministrul Titus Corlatean a anuntat ca l-a informat pe premierul Victor Ponta ca a decis sa-si depuna mandatul de ministru, mentionand ca MAE isi mentine pozitia ca nu exista baze legale pentru infiintarea de noi sectii de votare in strainatate la turul 2.

Corlatean a spus ca in noaptea de vineri spre sambata, la 23.58, s-a primit la MAE pe fax un comunicat BEC in care se preciza ca nu exista niciun impediment legal pentru organizarea de noi sectii de votare. El a precizat ca in hotararea anterioara a BEC, act cu forta juridica, nu exista precizarea din comunicat, iar comunicatul nu are forta juridica, scrie MEDIAFAX.

El a mai adaugat ca MAE isi mentine pozitia ca nu exista baze legale pentru infiintarea de noi sectii de votare in strainatate la turul 2. Corlatean a mai spus ca nu accepta ca MAE sa fie implicat in jocul electoral al "domnilor Basescu si Iohannis". El a mentionat ca l-a informat pe premier ca a decis sa isi depuna mandatul de ministru.

"Ca ministru, am obligatia sa asigur, impreuna cu echipa MAE, respectarea legalitatii, dar si prezervarea imaginii si prestigiului institutiei MAE. In consecinta, l-am informat cu putina vreme in urma pe primul-ministru si va informez si pe dumneavostra ca am decis sa imi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe", a spus Corlatean.

El a aratat ca nu poate accepta sa ofere motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidentiale din turul doi pe considerente de nelegalitate a infiintarii de noi sectii de votare in strainatate. "Nu pot sa accept si nu accept sa incalc legea si legalitatea, nu pot accepta ca institutia MAE sa fie fortata, obligata sa incalce legea si legalitatea pe considerente de interese politice, electorale, ale domnilor Basescu si Iohannis si nu pot accepta sa ofer motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidentiale din turul doi pe considerente de nelegalitate a infiintarii de noi sectii de votare in strainatate", a subliniat Corlatean.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"In consecinta, pentru ca doresc sa respect legea, am decis sa imi depun mandatul de ministru al Afacerilor de Externe", a conchis Corlatean.

Saptamana trecuta, in Bucuresti si in mai multe orase ale tarii au avut manifestatii de protest fata de modul in care a fost organizat votul in diaspora la primul tur al prezidentialelor, manifestatiile avand si un caracter antiguvernamental.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a cerut, de doua ori, demiterea lui Corlatean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.