Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Vasile Blaga si Klaus Iohannis sunt "Pacala si Tandala ai politicii romanesti", sunt "politruci, penibili si iresponsabili", atacul premierului fiind cauzat de pozitia acestora fata de nominalizarea pentru postul de comisar european.

"Cei doi politruci, penibili, iresponsabili, Iohannis si Blaga, acesti Pacala si Tandala ai politicii romanesti, s-au hotarat ei sa reclame Comisiei Europene sa nu ne dea domnul Juncker Dezvoltarea regonala. Nu-i intrebati de ce, pentru ca ei in general nu au capacitatea de a se exprirma rational in limba romana. Sa-mi spuna de ce sa nu aiba Romania Dezvoltarea regionala", a spus Ponta.

El a aratat ca Romania a mai fost intr-o situatie similara in 2006, cand Varujan Vosganian a ratat obtinerea unui portofoliu economic important pentru ca "a fost sabotat din tara".

Ponta: Romania a obtinut cel mai important portofoliu din CE, Dezvoltarea regionala

"Noi am mai patit acest lucru in 2006, cand domnul Vosganian a fost desemnat pentru un portofoliu important, a fost sabotat din tara de tot felul de securisti, de tot felul de prosti, ca nu a fost doar ticalosie, a fost si prostie, si din acest motiv Romania in loc sa obtina un portofoliu economic important in 2006, a obtinut acel Multilingvism", a spus Ponta.

El a aratat ca in acest moment Romania are sansa sa obtina cel mai important portofoliu.

"Si acesti politruci, Iohannis si Blaga, crezand ca-i fac placere lui Basescu - dar domnul Basescu a fost inca o data mai destept decat ei si nu a criticat public acest lucru - se apuca sa scrie scrisori, sa ne ceara sa nu primeasca Romania asa ceva. Nu pot decat sa spun ca este condamnabil acest lucru si cu oameni cu atat de putina ratiune si atat de putina inteligenta politica o sa fie foarte greu in viitor - chiar daca vor fi in opozitie sau in ce pozitii vor fi - sa dezvoltam Romania", a mai spus Ponta.

Liderii ACL Vasile Blaga si Klaus Iohannis au trimis, miercuri, o scrisoare presedintelui ales al CE, Jean-Claude Juncker, si liderului PPE, Joseph Daul, ca nominalizarea Corinei Cretu pentru functia de comisar european s-a facut prin incalcarea legii, intrucat aceasta nu a fost audiata in Parlament.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.